- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυβερνοεπίθεση: Φόβοι για μπλακάουτ στην Ευρώπη από Ρώσους χάκερ
Οι σχεδιασμοί κόντρα στον υβριδικό πόλεμο
Aυστριακές προειδοποιήσεις για μπλακάουτ στην ΕΕ - Οι φόβοι για κυβερνοεπιθέσεις και τα σχέδια αντιμετώπισης Ρώσων χάκερ
Για αυξημένο κίνδυνο εκτεταμένων διακοπών ρεύματος τόσο στην Αυστρία όσο και σε τμήματα της ΕΕ σε συνάρτηση με τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία κάνει λόγο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Welt η υπ. Άμυνας της Αυστρίας Κλαούντια Τάνερ. Μιλά για τον φόβο κυβερνοεπιθέσεων, προκαλώντας αίσθηση.
Οι εκτιμήσεις της βασίζονται σε στοιχεία που προέρχονται από εμπειρογνώμονες των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με την ίδια το ορθό ερώτημα δεν είναι «εάν θα γίνουν μπλακάουτ, αλλά πότε θα γίνουν».
«Για τον Πούτιν οι κυβερνοεπιθέσεις από χάκερ στα δίκτυα τροφοδοσίας αποτελούν μέρος του υβριδικού πολέμου. Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι αυτά είναι μόνο θεωρίες. Πρέπει να προετοιμαστούμε στην Αυστρία και την ΕΕ για μπλακάουτ» αναφέρει η Τάνερ χαρακτηριστικά.
Πώς προετοιμάζεται η Αυστρία για ενδεχόμενα μπλακάουτ
Η Τάνερ περιγράφει αναλυτικά το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης και του στρατού για την πιθανότητα διακοπών ρεύματος εξαιτίας κυβερνοεπιθέσεων σημειώνοντας ότι η προετοιμασία έχει μάλιστα ξεκινήσει από το 2020, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Deutsche Welle.
«Η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι μονάδες πολιτικής προστασίας και ο στρατός διεξάγουν τακτικά κοινές ασκήσεις, συχνά με τη συμμετοχή δήμων και σχολείων. Διανέμουμε επίσης σε δημόσιους χώρους φυλλάδια με τίτλο "Μπλακάουτ - και μετά;" παρέχοντας στους πολίτες συμβουλές για το πώς να συμπεριφερθούν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος καθώς και πώς να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν εγκαίρως βασικά είδη» εξηγεί η Κλαούντια Τάνερ παρατηρώντας: «Γνωρίζατε ότι την τέταρτη ημέρα ενός μπλακάουτ, το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν θα μπορούσε πλέον να φροντίσει τον εαυτό του;»
Ενδιαφέρον έχει όμως και η προετοιμασία ειδικότερα των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με την Τάνερ, στόχος είναι να επενδυθούν έως το 2025 περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση των 100 «αυτοδύναμων στρατώνων», οι οποίοι θα έχουν ενεργειακή αυτάρκεια και θα μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα για ένα διάστημα δύο εβδομάδων. Επιπλέον 12 αυστριακά στρατόπεδα προετοιμάζονται ήδη ως «νησίδες ασφαλείας», προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν σε περίπτωση κρίσης εκπροσώπους των αρχών ασφαλείας καθώς και εθελοντές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.