- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κίνα-Κορωνοϊός: Τέλος στην υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου
Δεν θα δημοσιοποιεί πλέον τα στατιστικά για τα κρούσματα
Κίνα - Κορωνοϊός: Η απόφαση για το τέλος της υποχρεωτικής καραντίνας από 8 Ιανουαρίου - Οι αλλαγές και η κατάργηση μέτρων ανάσχεσης
Η Κίνα βάζει τέλος από τις 8 Ιανουαρίου στην υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (26.12) οι υγειονομικές αρχές, αφού από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν καταργηθεί τα περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που ίσχυαν από το 2020.
Από τον επόμενο μήνα οι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να έχουν μόνο ένα αρνητικό τεστ (των τελευταίων 48 ωρών) για να μπουν στην Κίνα, ανέφερε η Επιτροπή Υγείας.
Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία του κόσμου που συνέχιζε να επιβάλει καραντίνα στους νεοαφιχθέντες στη χώρα, έστω και αν τους τελευταίους μήνες το διάστημα απομόνωσης είχε μειωθεί. Σήμερα οι ταξιδιώτες υποχρεώνονται να μείνουν για 5 ημέρες σε ξενοδοχείο και ακολουθούν άλλες 3 ημέρες παρακολούθησης στο σπίτι. Μέχρι τον Ιούνιο η καραντίνα ανερχόταν σε 10 ημέρες και παλαιότερα έφτανε τις 21.
Η Κίνα θεωρεί πλέον τον κορωνοϊό «μεταδοτική ασθένεια»
Η Επιτροπή Υγείας ανέφερε ότι πλέον δεν θεωρεί την Covid-19 «πνευμονία» αλλά «μεταδοτική» ασθένεια, λιγότερο επικίνδυνη. Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ διέταξε τις αρχές να «κατασκευάσουν ένα ανάχωμα» και «να προστατεύσουν τη ζωή» των ανθρώπων στην Κίνα, καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται ραγδαία μετά την εγκατάλειψη των υγειονομικών μέτρων στις 7 Δεκεμβρίου. Πολλά κρεματόρια που ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες παραλαμβάνουν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό πτωμάτων προς αποτέφρωση. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο δεν έχουν κάνει κάποια αναφορά στο γεγονός αυτό.
Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ενώ είναι δύσκολο να βρεις κανείς αντιγριπικά φάρμακα στα φαρμακεία, καθώς η χώρα μαθαίνει να ζει με τον ιό. «Πρέπει να οργανώσουμε μια πατριωτική εκστρατεία υγείας πιο στοχευμένη (…) και να οικοδομήσουμε ένα σταθερό ανάχωμα κατά της επιδημίας», είπε ο Σι, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση CCTV.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολλών δυτικών μελετών, η άρση των περιορισμών μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο έως και 1 εκατομμυρίου ανθρώπων τους επόμενους μήνες. Την Κυριακή, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιοποιεί στο εξής στατιστικά στοιχεία για την Covid-19.
Μέχρι πρόσφατα, τα τεστ PCR, που ήταν σχεδόν υποχρεωτικά, επέτρεπαν να παρακολουθείται με κάποια αξιοπιστία η επιδημία. Όμως πλέον οι ασθενείς κάνουν μόνοι τους το τεστ στο σπίτι τους και σπανίως ενημερώνουν τις αρχές για τα αποτελέσματα. Με βάση τον επίσημο απολογισμό, μετά την άρση των μέτρων έχουν καταγραφεί μόνο 6 θάνατοι από Covid-19, ένας αριθμός που οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι κατά πολύ υποτιμημένος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.