- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέες δηλώσεις Ακάρ για Ελλάδα: «Έχει γίνει αλαζονική - Το ΝΑΤΟ την κακομαθαίνει»
Αναφέρθηκε και στο Κυπριακό
Ελληνοτουρκικά - Ακάρ - «Η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική, το ΝΑΤΟ να σταματήσει να την κακομαθαίνει»
Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αποκάλεσε την Ελλάδα «αλαζονική» και κάλεσε το ΝΑΤΟ να σταματήσει την «κακομαθημένη στάση». Αναφορά έκανε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα και ανεξάρτητα κράτη» και πρόσθεσε πως το θέμα είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ακάρ δήλωσε: «Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που θα κλιμακώσουν την ένταση. Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας δύο φορές την τελευταία εβδομάδα. Αυτή η εχθρική στάση έδειξε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική.
Έχει δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται ως απάντηση στις πάσης φύσεως άδικες πράξεις που διαπράττει η Ελλάδα. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη στάση Ο ελληνικός λαός και οι δύο μας γνωρίζομαστε πολύ καλά. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα.
Η Κύπρος, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι το εθνικό μας ζήτημα. Αναφορικά με την Κύπρο, μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα και ανεξάρτητα κράτη. Το θέμα δεν είναι πλέον η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση του κράτους το οποίο έχει ιδρυθεί».
Ακάρ για Σουηδία και Φινλανδία
Για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είπε ότι η Τουρκία δεν είναι κατά, «ωστόσο, περιμένουμε να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που υπέγραψαν στη Μαδρίτη, δηλαδή να κόψουν τις σχέσεις και την υποστήριξή τους με τους τρομοκράτες και να άρουν τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στην Τουρκία στις λίστες εξαγωγών τους, είναι τόσο απλό».
«Η πρόσφατη υποστήριξη στο PKK και το PYD στη Συρία, οι ισχυρισμοί ότι βλάπτουν τον αγώνα κατά του ISIS, την απομάκρυνση από τις ισορροπημένες προσεγγίσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, την άρση του εμπάργκο όπλων στη Νότια Κύπρο και τις προσπάθειες ορισμένων πολιτικών προσώπων (σ.σ. Μενέντεζ) στις ΗΠΑ να υπονομεύουν τις σχέσεις μας με εχθρικές συμπεριφορές, δημιουργεί αρνητική αντίληψη στην κοινή μας γνώμη.
Αναμένουμε από τον στρατηγικό μας εταίρο, τις ΗΠΑ, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να διορθώσει κάποια θέματα», σημείωσε ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.