Κοσμος

Ο Ακάρ δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο, αλλά «μάταια εξοπλίζεται η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα τρέχει πίσω από κάλπικες συμμαχίες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ακάρ δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο, αλλά «μάταια εξοπλίζεται η Ελλάδα»
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ © EPA/ TOMS KALNINS

Ελληνοτουρκικά - Χουλουσί Ακάρ:  «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες - Η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας είναι μάταιη»

Σε νέες δηλώσεις για την Ελλάδα, προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο με τον ομόλογό του, αλλά σημείωσε ότι η προσπάθεια εξοπλισμού της χώρας μας «είναι μάταιη».

Ειδικότερα, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, ενώ είπε: «η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο. Εάν αύριο μου πει ο Έλληνας ομόλογός μου "έρχομαι", είναι καλοδεχούμενος και αν αύριο με καλέσει, είμαι έτοιμος να πάω».

Στη Haberturk δήλωσε «εμείς λέμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και ως δυο πολιτισμένες χώρες να έχουμε συνομιλίες και διάλογο». «Ο (Έλληνας) ομόλογός μου αύριο αν πει "έρχομαι", είναι καλοδεχούμενος, αύριο να με καλέσει, είμαι έτοιμος να πάω αμέσως. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διάλογο. Εμείς βασιζόμαστε στον εαυτό μας, είμαστε δυνατοί διότι έχουμε δίκιο. Στους ομολόγους μας και με άλλες χώρες συνομιλούμε και τους λεμέ "παρακαλούμε να έχετε μια ουδέτερη, δίκαιη στάση". Τους λέμε ότι δεν τηρούν την ουδετερότητα τους» πρόσθεσε.

Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: «Μάταια εξοπλίζεται η Ελλάδα»

Παρά την τοποθέτησή τους για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, δεν παρέλειψε να ανεβάσει και πάλι τους τόνους, τονίζοντας: «Η Ελλάδα με τις ενέργειες και με τις δηλώσεις κυρίως, συγκεκριμένων πολιτικών για την εσωτερική πολιτική - υπάρχουν και εκλογές- δυστυχώς συνεχίζουν τις ενέργειες και τις δηλώσεις τους, κάνοντας ζημιά στον ελληνικό λαό και στην ευημερία του. Η προσπάθεια εξοπλισμού είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθειά τους να τρέχουν πίσω από κάλπικες συμμαχίες. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να φτάσουν κάπου. Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος και με αυτή την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα», κατέληξε ο Ακάρ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.