- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συνεχίζεται ο εκφοβισμός και η επιτήρηση στην Κίνα - Επεισόδια σε νέες διαδηλώσεις στην Γκουάνγκτζου
Η αστυνομία αναζητεί τους διαδηλωτές, η καταστολή κλιμακώνεται
Κίνα: Με εκφοβισμό και επιτήρηση, το Πεκίνο καταπνίγει τις διαδηλώσεις
Σε μπαράζ καταστολής και ελέγχου των πολιτών που διαδήλωσαν προχώρησαν οι αρχές ασφαλείας της Κίνας, σε μία προσπάθεια του Πεκίνου να καταπνίξει τάχιστα τις μαζικές διαδηλώσεις που σάρωσαν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία περιπολεί στους δρόμους, ελέγχει τα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων και έφτασε στο σημείο να καλεί ορισμένους διαδηλωτές προκειμένου να τους προειδοποιήσει να μην επαναληφθεί η παρουσία τους σε συγκεντρώσεις.
Τρία χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η δυσαρέσκεια για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού έχει πια ξεχειλίσει στη χώρα και το σαββατοκύριακο έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις στο Πεκίνο, στη Σαγκάη και άλλες μεγάλες πόλεις.
Χθες Τρίτη το βράδυ έγιναν νέες διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια, στην Γκουάνγκτζου, πόλη 19 εκατ. κατοίκων. Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που φόραγαν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και κράταγαν ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους για να μη τους χτυπήσουν αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον τους, όπως δείχνουν πλάνα που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε άλλο βίντεο, εικονίζονται συλληφθέντες με χειροπέδες.
Οι αρχές αναζητούν πόρτα-πόρτα τους διαδηλωτές
Σημειώνεται επίσης ότι οι κινεζικές αρχές άρχισαν έρευνες για αρκετούς από τους συμμετάσχοντες στις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, όπως είπαν στο Reuters τρία άτομα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στο Πεκίνο, καθώς η αστυνομία διατηρεί πολύ ισχυρή παρουσία στους δρόμους της πόλης.
Σε μια περίπτωση, αστυνομικός στην κινεζική πρωτεύουσα απαίτησε τηλεφωνικά από διαδηλωτή να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα την Τρίτη για να παραδώσει γραπτό αρχείο των δραστηριοτήτων του το βράδυ της Κυριακής.
Σε ένα άλλο περιστατικό, πανεπιστήμιο επικοινώνησε με φοιτητή και τον ρώτησε αν ήταν στην περιοχή όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα και να παράσχει γραπτή αναφορά.
Κίνα: Ελαφριά μείωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού για δεύτερη ημέρα, κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες
Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ελαφριά μείωση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε 24ωρη βάση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κάνοντας λόγο για 37.828 μολύνσεις, 4.288 με συμπτώματα της COVID-19 και 33.540 ασυμπτωματικές, τις οποίες μετρούν χωριστά.
Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, επίσης για δεύτερη συνεχόμενη ημερα.
Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους παρέμεινε αμετάβλητος, στους 5.233 νεκρούς επί συνόλου 319.536 μολύνσεων με συμπτώματα, σύμφωνα με τους αριθμούς της εθνικής επιτροπής υγείας (σ.σ. του κινεζικού υπουργείου Υγείας).
Τη Δευτέρα ανακοινωνόταν ρεκόρ 40.347 κρουσμάτων, εκ των οποίων 3.822 παρουσίαζαν συμπτώματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.