- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
OHE: Η Ρωσία οφείλει να καταβάλει στο Κίεβο πολεμικές αποζημιώσεις
Ψήφισμα για να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα
Η Ρωσία πρέπει να καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τόνισε σήμερα πως η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την εισβολή της στην Ουκρανία, υιοθετώντας ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι η Μόσχα οφείλει να καταβάλει στο Κίεβο πολεμικές αποζημιώσεις.
Ειδικότερα, 94 από τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, που προβλέπει ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και πρέπει να υποστεί τις νομικές συνέπειες των παράνομων ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε.
Τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά έχουν πολιτική βαρύτητα.
Ουκρανία: Συνομιλίες Αμερικανών και Ρώσων για τα πυρηνικά
Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, βρίσκεται στην Άγκυρα για να έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας και για να μεταφέρει ένα μήνυμα σχετικά με τις συνέπειες μιας χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Η επαφή των αρχηγών των υπηρεσιών κατασκοπείας των δύο χωρών στην Τουρκία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη ρωσική εφημερίδα Kommersant. Αυτή επικαλέστηκε μη κατονομαζόμενη πηγή που είπε ότι ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) της Ρωσίας θα παραστεί στις συνομιλίες.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο Μπερνς, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, δεν θα διεξαγάγει κανενός είδους διαπραγματεύσεις με τον Ναρίσκιν.
Η Ουκρανία ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το ταξίδι του Μπερνς στην Τουρκία, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Ο Μπερνς δεν θα συζητήσει κανενός είδους διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά θα μεταφέρει ένα μήνυμα για τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, πρόσθεσε.
Ο Μπερνς συναντήθηκε με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν στα τέλη του 2021 κατόπιν εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον σχετικά με τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο, σε ερώτηση για το δημοσίευμα της Kommersant, ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση ούτε να το επιβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει. Το SVR δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.
Πέρα από τον πόλεμο, η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα να συζητήσουν, από την επέκταση μιας συνθήκης για τη μείωση των πυρηνικών όπλων και μια συμφωνία σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα έως μια πιθανή ανταλλαγή Αμερικανών και Ρώσων αιχμαλώτων και τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.