Κοσμος

Αντιδήμαρχος πόλης στη Γαλλία βρέθηκε «σταυρωμένος» σε χωράφι - Τι εξετάζουν οι αρχές

Η σκηνοθετημένη επίθεση και οι «απειλές» στον Bernard Denis

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικοί στη Γαλλία
Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Γαλλίας για την υπόθεση «σταύρωσης» του αντιδημάρχου © Unsplash / Paul MARSAN

Γαλλία: Επίθεση σε αντιδήμαρχο μικρής επαρχιακής πόλης - Τα καρφιά στο σώμα που παραπέμπουν σε «σταύρωση» και οι υποθέσεις που απασχόλησαν τις αρχές

«Σταυρωμένος» σε χωράφι εντοπίστηκε ο αντιδήμαρχος του Saint-Côme du Mont στη Μανς της ΓαλλίαςΟ Bernard Denis βρέθηκε σε ένα χωράφι την Τετάρτη, τραυματισμένος στο πρόσωπο, αλλά και με καρφιά καρφωμένα στα χέρια και κάθε φτέρνα του.

Πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει ΜΜΕ της Γαλλίας αναφέρουν ότι ο ίδιος ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι δύο άνδρες που τον κατηγόρησαν για την υποστήριξή του στον Εμανουέλ Μακρόν, «του έδωσαν ένα χτύπημα στο πρόσωπο» και στη συνέχεια τον έριξαν με το πρόσωπο στο έδαφος, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι για καρφιά, προκειμένου να τον «σταυρώσουν». Ο Bernard Denis νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Saint-Lô και χειρουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης για να βγάλει από τα χέρια του τα καρφιά. Ο εισαγγελέας Coutances διευκρινίζει ότι η κατάσταση της σωματικής υγείας του αντιδημάρχου «δεν είναι ανησυχητική». Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και ο αντιδήμαρχος θα επιστρέψει στα καθήκοντά του σε τρεις εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για να φωτίσει την περίεργη υπόθεση. 

Γαλλία: Η σκηνοθετημένη επίθεση τον Μάιο και οι δικογραφίες

Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bernard Denis ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα επίθεσης. Ήδη η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του στο γκαράζ του, αλλά και τις απειλές για τη ζωή του που φέρεται να έχει δεχθεί. Μια τρίτη περίπτωση που τον αφορά είναι πιο σύνθετη. Τον Μάιο του 2022, το βαν του αντιδημάρχου χτυπήθηκε από δύο πυροβολισμούς, όπως ισχυρίστηκε ήταν επίθεση λόγω της υποστήριξής του στον Εμανουέλ Μακρόν. Η έρευνα που διεξήχθη είχε δείξει την εμπλοκή του Bernard Denis σε αυτά τα γεγονότα. Η έρευνα έδειξε ότι ο αντιδήμαρχος ήταν εκείνος που πυροβόλησε το όχημά του και στη συνέχεια σκηνοθέτησε την όλη υπόθεση.

«Του είχε ασκηθεί δίωξη για καταγγελία φανταστικού εγκλήματος», είπε ο εισαγγελέας, αναφέροντας ότι ο άνδρας επρόκειτο να εμφανιστεί στις 23 Νοεμβρίου στο δικαστήριο. Τα περιστατικά καταγράφονται στη μικρή πόλη των 500 κατοίκων και προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους πολίτες. 

Με πληροφορίες από bfmtv.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY