Κοσμος

Η στιγμή που o Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολύει 11.000 εργαζομένους

Δείτε το βίντεο που διέρρευσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που o Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολύει 11.000 εργαζομένους
Mark Zuckerberg - © EPA/ETIENNE LAURENT

Μαρκ Ζούκερμπεργκ - Facebook: Το βίντεο που απολύει 11.000 εργαζομένους στη Meta 

Συνολικά 11.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Σήμερα ανακοινώνω ορισμένες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους» ανέφερε στο μήνυμά του προς τους υπαλλήλους του Facebook ο Ζούκερμπεργκ.

«Πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Σε όσους απολύονται θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε γι' αυτή την επιχείρηση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την απόφασή του οι απολυμένοι υπάλληλοι θα λάβουν αποζημίωση τεσσάρων μηνών και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε χρόνο υπηρεσίας στην εταιρεία με την Meta να αναλαμβάνει να καλύψει την υγειονομική ασφάλιση για έξι μήνες.

Ο Ζούκερμπεργκ, πέρα από την γραπτή ανακοίνωση, πραγματοποίησε και μια τηλεδιάσκεψη, για να μεταφέρει πιο άμεσα το μήνυμα στους υπαλλήλους της εταιρείας του.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News έφερε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη στιγμή που ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε την ανακοίνωση, το οποίο φαίνεται πως διέρρευσε από κάποιον εργαζόμενο που έχασε τη δουλειά του, τραβηγμένο πρόχειρα με κινητό.

«Ξέρω ότι υπάρχει μια σειρά διαφορετικών συναισθημάτων. Θέλω να πω εκ των προτέρων ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γι' αυτήν την απόφαση», λέει ο Ζούκερμπεργκ στο βίντεο που διέρρευσε.

Η κλήση φέρεται να ήταν μία από τις δύο ξεχωριστές που είχε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, είπε μια πηγή - μία για τους απολυμένους υπαλλήλους και μία για όσους δεν επηρεάστηκαν.

«Είμαι ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος, είμαι υπεύθυνος για την υγεία της εταιρείας μας, για την καθοδήγησή μας και για να αποφασίσω πώς θα το εκτελέσουμε», είπε το στέλεχος, προσθέτοντας, «συμπεριλαμβανομένων πραγμάτων όπως αυτό».

Στη συνέχεια, ο Ζούκερμπεργκ είπε σε όσους απολύθηκαν ότι ανέλαβε την «πλήρη ευθύνη» για την απόφαση.

«Ήταν μια από τις πιο δύσκολες κλήσεις που χρειάστηκε να κάνω στα 18 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας», είπε ο CEO, προσθέτοντας, «προφανώς, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή σας. Αλλά και για την αποστολή μας».

«Χάνουμε ανθρώπους που - πραγματικά έχουν βάλει την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτό το μέρος», τραύλισε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook.

«Ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία μπορεί να έχετε εργαστεί, ο καθένας από εσάς έπαιξε έναν ρόλο συνεισφέροντας στα προϊόντα που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι για να συνδέονται καθημερινά. Καθένας από εσάς είναι ταλαντούχος και παθιασμένος, και ο καθένας σας έχει παίξει έναν ρόλο στο να κάνει τη Meta επιτυχημένη», πρόσθεσε.

Facebook: Το βίντεο με την ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ 

CEO Mark Zuckerberg 'Takes Full Responsibility' For Meta Layoffs

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ