Κοσμος

O Ζούκερμπεργκ απέλυσε 11.000 εργαζομένους της Meta

Έκανε λόγο για υπερβολικές προσλήψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O  Ζούκερμπεργκ απέλυσε 11.000 εργαζομένους της Meta
Mάρκ Ζούκερμπεργκ © EPA Pool

Facebook: O Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την απόλυση 11.000 εργαζομένων της Meta

Συνολικά 11.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ«Σήμερα ανακοινώνω ορισμένες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους» ανέφερε στην επιστολή του προς τους υπαλλήλους του Facebook.

Η Meta στα τέλη του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζομένους.

Στην ίδια επιστολή ανέφερε ότι «λαμβάνουμε επιλέον μέτρα για να γίνουμε μια πιο σφιχτοδεμένη και αποτελεσματική εταιρεία περικόπτοντας τα διαθέσιμα έξοδα και επεκτείνοντας το “πάγωμα” των προσλήψεων στο πρώτο τρίμηνο του 2023».

Σημειώνεται ότι οι απολύσεις έρχονται σε μια περίοδο για τη Meta που η τιμή της μετοχής της υποχωρεί κατά σχεδόν 20%, στη σκιά των πληροφοριών που υπήρξαν για τα έσοδά της στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, σε συνάντησή του με τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας ο Ζούκερμπεργκ πήρε πάνω του τα επιχειρηματικά παραπατήματα της εταιρείας λέγοντας ότι η υπεραισιοδοξία του για την ανάπτυξη της εταιρείας οδήγησε σε υπερβολικές προσλήψεις. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι απολύσεις θα επικεντρώνονταν στους κλάδους της προσέλκυσης δυναμικού και σε ομάδες εργασίας για τα επιχειρηματικά σχέδια, με την επικεφαλής του HR στον όμιλο να δηλώνει ότι οι απολυμένοι θα πάρουν αποζημίωση τουλάχιστον τέσσερις μισθούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ