- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την είσοδο γυναικών σε πάρκα και κήπους
Έχουν αποκλειστεί από τους περισσότερους δημόσιους χώρους
Αφγανιστάν - Ταλιμπάν: Ακόμη ένας περιορισμός για τις γυναίκες - Τους απαγόρευσαν την είσοδο σε πάρκα και κήπους
Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν την είσοδο στις γυναίκες σε πάρκα και κήπους της Καμπούλ, μερικούς από τους τελευταίους χώρους όπου μπορούσαν ακόμη να πηγαίνουν αφού οι ακραίοι ισλαμιστές περιόρισαν τα δικαιώματά τους μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν πέρυσι.
Στις αρχές της εβδομάδας οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τους υπευθύνους των πάρκων και των κήπων να απαγορεύσουν στις γυναίκες την είσοδο σε αυτά. Μέχρι πρότινος οι χώροι αυτοί είχαν διαφορετικά ωράρια για τους άνδρες και τις γυναίκες, προκειμένου να μην διασταυρώνονται.
«Σε πολλά μέρη παραβιάζονταν οι κανόνες», εξήγησε σήμερα ο Μοχάμαντ Ακίφ Σάντεκ Μοχαζίρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς. «Υπήρχε ανάμιξη των φύλων και δεν γινόταν σεβαστή η χρήση του χιτζάμπ. Για τον λόγο αυτό ελήφθη αυτή η απόφαση», συνέχισε.
Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021 οι ισλαμιστές επέβαλαν στο Αφγανιστάν μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλάμ. Έκτοτε δεν έχουν σταματήσει να περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, οι οποίες καλούνται να καλύπτουν εντελώς το πρόσωπο και το σώμα τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, ενώ έχουν κλείσει τα σχολεία θηλέων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι γυναίκες έχουν αποκλειστεί από τις περισσότερες δημόσιες θέσεις και την εργασία, ενώ δεν τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνες τους έξω από την πόλη τους.
Τα πάρκα ήταν ένας από τους τελευταίους χώρους ελευθερίας για αυτές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.