- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ακάρ δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο, αλλά «μάταια εξοπλίζεται η Ελλάδα»
«Η Ελλάδα τρέχει πίσω από κάλπικες συμμαχίες»
Ελληνοτουρκικά - Χουλουσί Ακάρ: «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες - Η προσπάθεια εξοπλισμού της Ελλάδας είναι μάταιη»
Σε νέες δηλώσεις για την Ελλάδα, προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο με τον ομόλογό του, αλλά σημείωσε ότι η προσπάθεια εξοπλισμού της χώρας μας «είναι μάταιη».
Ειδικότερα, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, ενώ είπε: «η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνομιλίες. Θέλουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο. Εάν αύριο μου πει ο Έλληνας ομόλογός μου "έρχομαι", είναι καλοδεχούμενος και αν αύριο με καλέσει, είμαι έτοιμος να πάω».
Στη Haberturk δήλωσε «εμείς λέμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικό τρόπο, στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και ως δυο πολιτισμένες χώρες να έχουμε συνομιλίες και διάλογο». «Ο (Έλληνας) ομόλογός μου αύριο αν πει "έρχομαι", είναι καλοδεχούμενος, αύριο να με καλέσει, είμαι έτοιμος να πάω αμέσως. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διάλογο. Εμείς βασιζόμαστε στον εαυτό μας, είμαστε δυνατοί διότι έχουμε δίκιο. Στους ομολόγους μας και με άλλες χώρες συνομιλούμε και τους λεμέ "παρακαλούμε να έχετε μια ουδέτερη, δίκαιη στάση". Τους λέμε ότι δεν τηρούν την ουδετερότητα τους» πρόσθεσε.
Ελληνοτουρκικά - Ακάρ: «Μάταια εξοπλίζεται η Ελλάδα»
Παρά την τοποθέτησή τους για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, δεν παρέλειψε να ανεβάσει και πάλι τους τόνους, τονίζοντας: «Η Ελλάδα με τις ενέργειες και με τις δηλώσεις κυρίως, συγκεκριμένων πολιτικών για την εσωτερική πολιτική - υπάρχουν και εκλογές- δυστυχώς συνεχίζουν τις ενέργειες και τις δηλώσεις τους, κάνοντας ζημιά στον ελληνικό λαό και στην ευημερία του. Η προσπάθεια εξοπλισμού είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθειά τους να τρέχουν πίσω από κάλπικες συμμαχίες. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να φτάσουν κάπου. Κάθε φορά υπενθυμίζουμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία είναι ένας δυνατός έμπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος και με αυτή την έννοια, ο διάλογος θα έχει όφελος προς όλες τις πλευρές, και η δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου είναι σημαντική και επωφελής για την Τουρκία και την Ελλάδα», κατέληξε ο Ακάρ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η δίκη
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
Σε καραντίνα αεροσυνοδός στο Άμστερνταμ, υπό επιτήρηση επιβάτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Οι συγκεκριμένες ποικιλίες χρησιμοποιούνται κυρίως για κομπόστες
Ωστόσο, υπάρχει και μία μικρή αισιόδοξη πλευρά για τους ταξιδιώτες
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι συνομιλίες υπογράμμισαν τη «στενή σχέση» ΗΠΑ και Αγίας Έδρας
Το trend αποδίδεται κυρίως σε έναν ανώνυμο TikToker
Εμπλέκονται 28 μέλη του πληρώματος
Μία επίλεκτη ομάδα φοιτητών προετοιμάζεται αθόρυβα για δολιοφθορές και παρεμβάσεις σε όλη την Ευρώπη
Πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Oι καταδικασθέντες πρέπει να αποζημιώσουν την πόλη για το πλήρες ποσό
Ο Επίτροπος Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι οι ελλείψεις και οι τιμές των καυσίμων δεν αποτελούν «έκτακτες περιστάσεις»
«Ακούστηκαν πάρα πολλοί πυροβολισμοί»
Ραγδαία αύξηση, με τα περισσότερα θύματα να δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους
Καθησυχαστική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την είδηση για την ύποπτη νόσηση αεροσυνοδού
Παγκόσμια κινητοποίηση για τον εντοπισμό επιβατών του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius
Η απίστευτη απάτη του Φλοράν Μοντακλέρ - Με ψεύτικα πανεπιστήμια και «θύμα» μέχρι και τον Νόαμ Τσόμσκι
Σημαντική κάμψη της εμπιστοσύνης προς την Ουάσινγκτον δείχνουν τα στοιχεία του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν
Η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου αναζωπυρώνει μνήμες πανδημίας Covid-19 και προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους
Πώς θα επαναπατριστούν οι επιβάτες των 23 χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.