Κοσμος

«Εκστρατεία για τη δυσλεξία η συμμετοχή μου σε ριάλιτι» λέει ο Ματ Χάνκοκ

Oι Τόρις διέγραψαν τον πρώην υπουργό Υγείας από το κόμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ματ Χάνκοκ
Ο Ματ Χάνκοκ © ΕPA Pool

Ο Ματ Χάνκοκ για την απόφαση του να πάει σε ριάλιτι επιβίωσης 

Ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ υπερασπίστηκε την απόφαση που πήρε να συμμετάσχει στο φετινό «I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here» - επιμένοντας ότι πετώντας περισσότερα από 10.000 μίλια από την εκλογική του περιφέρεια θα προώθησει την εκστρατεία του για τη δυσλεξία.

Γράφοντας στην εφημερίδα The Sun, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Αν και αναμφίβολα θα υπάρξουν εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να πάω, νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μιλήσω απευθείας σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται πάντα για την πολιτική, ακόμη και αν ενδιαφέρονται πολύ για το πώς διοικείται η χώρα μας. Η δουλειά μας ως πολιτικοί είναι να πηγαίνουμε εκεί όπου βρίσκονται οι άνθρωποι - όχι να καθόμαστε σε πύργους στο Westminster. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις τη δουλειά του βουλευτή. Έτσι, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χάσει τα μυαλά μου ή δεν έχω πιει πάρα πολλές pina coladas. Είναι κάτι που έχω σκεφτεί πολύ. Με εξέλεξε ο λαός και είναι σημαντικό να ασχοληθώ με τους ψηφοφόρους, ιδίως τους νεότερους ψηφοφόρους, όπου κι αν βρίσκονται, και να δείξω την ανθρώπινη πλευρά των πολιτικών».

Και συνέχισε: «Θέλω να ενισχύσω το προφίλ της εκστρατείας μου για τη δυσλεξία, ώστε να βοηθήσω κάθε παιδί με δυσλεξία να απελευθερώσει τις δυνατότητές του - ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσει μια ασυνήθιστη διαδρομή για να φτάσει εκεί... μέσω της αυστραλιανής ζούγκλας! Το I'm A Celebrity... παρακολουθούν εκατομμύρια Βρετανοί σε όλη τη χώρα. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την απίστευτη πλατφόρμα για να αυξήσω την ευαισθητοποίηση, ώστε κανένα παιδί να μην φεύγει από το δημοτικό σχολείο χωρίς να γνωρίζει αν έχει δυσλεξία».

Ο Χάνκοκ, που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση αφού φωτογραφήθηκε να φιλά συνάδελφό του παραβιάζοντας τους κανόνες του lockdown, έρχεται να προστεθεί στα ονόματα του τραγουδιστή της ποπ Μπόι Τζορτζ, του πρώην παίκτη του ράγκμπι Μάικ Τίνταλ και του ποδοσφαιριστή Τζιλ Σκοτ που αναμένεται να συμμετάσχουν στο ριάλιτι.

Στο σόου αυτό διάφορες διασημότητες βρίσκονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, όπως το να φάνε έντομα ή να κλείνονται στον ίδιο χώρο με φίδια, πριν το τηλεοπτικό κοινό αποφασίσει με την ψήφο του ποιος αποχωρεί.

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι ανεστάλη η κομματική του ιδιότητα αφού έγινε γνωστό ότι ο Χάνκοκ θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο ριάλιτι κατά τη διάρκεια των εργασιών του Κοινοβουλίου.

 «Ύστερα από συζήτηση με τον Ματ Χάνκοκ, εξέτασα την κατάσταση και πιστεύω ότι είναι ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα που δικαιολογεί την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας με άμεση ισχύ», δήλωσε σήμερα ο Σάιμον Χαρτ που είναι αρμόδιος για την κομματική πειθαρχία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ