Κοσμος

Μεντβέντεφ: Πιο κοντά σε παγκόσμιο πόλεμο αν δοθούν πύραυλοι MLRS στην Ουκρανία

Η Ρωσία επιμένει στην κλιμάκωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ © EPA/Ekaterina Shtukina

Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέες απειλές Ντμίτρι Μεντβέντεφ για ενδεχόμενο τρίτου παγκοσμίου πολέμου - Οι πύραυλοι MLRS - Η κόντρα με τη Δύση.

Νέες απειλές για γενίκευση του πολέμου εξαπέλυσε η Ρωσία, μέσω του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ειδικότερα, ο Μεντβέντεφ έκανε λόγο για παγκόσμιο πόλεμο, σε περίπτωση κατά την οποία παραδοθούν στην Ουκρανία πύραυλοι MLRS.

Όπως μετέδωσε το TASS ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε ως τον ταχύτερο τρόπο κλίμακωσης της «διαμάχης» με την Ουκρανία, όπως χαρακτηρίζουν οι Ρώσοι τον πόλεμο, το ενδεχόμενο να δοθούν στο Κίεβο το σύστημα εκτόξευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς MLRS. «Ο ταχύτερος δρόμος για την κλιμάκωση της διαμάχης με την Ουκρανία στο επίπεδο των συνεπειών ενός παγκοσμίου πολέμου είναι να δοθεί στους ψυχάκηδες του Κιέβου το σύστημα MLRS», έγραφε ο Μεντβέντεφ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Στην ίδια ανάρτηση ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμβούλεψε τη συμμαχία και την αμερικανική κυβέρνηση να σκεφτούν λογικά και να λάβουν υπ' όψη τους τους υπαρκτούς κινδύνους.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι αναφορές του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι τυχόν νίκη της Ρωσίας θα σημαίνει ήττα της συμμαχίας, αποτελούν επιβεβαίωση της συμμετοχής της βορειοατλαντικής συμμαχίας στην «διαμάχη».

«Οι αναφορές του ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι νίκη της Ρωσίας θα σημαίνει την ήττα της βορειοατλαντικής συμμαχίας αποτελεί μια απευθείας επιβεβαίωση της συμμετοχής της συμμαχίας στον πόλεμο κατά της χώρας μας. Όπως λένε όχι και τόσο έξυπνο. Αλλά ήρθε από μια ειλικρινή καρδιά. Ένας ειλικρινής Νορβηγός φίλος έκανε επιτέλους μια τέτοια εξομολόγηση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ