Κοσμος

Μπόλτον: «Οι ΗΠΑ μπορούν να δολοφονήσουν τον Πούτιν εάν κάνει χρήση πυρηνικών»

Τι ισχυρίζεται ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζον Μπόλτον
© EPA/ KIM HEE-CHUL

Ο Τζον Μπόλτον μίλησε για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών από τον Πούτιν και για το πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ

Ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να δολοφονήσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, εάν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC, ο Μπόλτον τόνισε ότι σε περίπτωση που η Μόσχα αποφασίσει να κάνει χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία, όπως έχει ήδη υπονοήσει, τότε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι σε θέση να βρουν τον Πούτιν και να τον δολοφονήσουν.

«Τυχόν χρήση πυρηνικών από τον Ρώσο ηγεμόνα θα συνιστά "αυτοκτονία" για τον ίδιον, αφού η αμερικανική αντίδραση θα έλθει αμέσως», σημείωσε.

«Νομίζω ότι ένα πράγμα που είναι σημαντικό πριν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο είναι να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να τον αποτρέψουμε από το να το σκεφτεί», πρόσθεσε.

Ο Τζον Μπόλτον ανέφερε ότι ο Πούτιν έχει μπλοφάρει για τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά το παρελθόν, ωστόσο «δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πυρηνικών όπλων εάν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία κατέρρεαν ή εάν ο Πούτιν βρισκόταν σε πραγματικά δεινή θέση, σε πολιτικό επίπεδο».

«Και πρέπει να το καταστήσουμε τούτο σαφές σε αυτόν όπως και στους ανθρώπους γύρω του, στην κυβέρνησή του, ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν δράση πριν κάνει κάτι τέτοιο», κατέληξε.

Με πληροφορίες από LBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ