Κοσμος

«Μόλις παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο - Θα έρθουν και άλλα», δηλώνει ο Μεντβέντεφ

Τι είπε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μόλις παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο - Θα έρθουν και άλλα», δηλώνει ο Μεντβέντεφ
Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Βλαντιμίρ Πούτιν © EPA/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ντμίτρι Μεντβέντεφ για ρωσικούς πυραύλους: «Μόλις παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο, θα έρθουν και άλλα».

Νέες απειλείες κατά της Ουκρανίας εξαπέλυσε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά τους πυραύλους που είχαν ως στόχο το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις. 

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι αυτές οι επιθέσεις της Ρωσίας ήταν μόνο η αρχή.

«Μόλις παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο, θα έρθουν και άλλα».

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων συνολικά εκτοξεύτηκαν 83 πύραυλοι από βάσεις στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα με στόχους διάφορες ουκρανικές πόλεις με τους 41 εξ αυτών να εξουδετερώνονται από την ουκρανική αεράμυνα.

Σημειώνεται ότι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μόνο από την επίθεση στο Κίεβο κάνει λόγο για 8 νεκρούς και 24 τραυματίες με τον δήμαρχο της πόλης να κάνει λόγο για εκρήξεις στο κέντρο της πόλης λίγες ώρες μετά το «κατηγορώ» του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ήταν οι ουκρανικές δυνάμεις που προκάλεσαν την έκρηξη στην γέφυρα στην Κριμαία.

Ουκρανία - Πούτιν: Είναι αδύνατον να αφήσουμε αναπάντητα τα εγκλήματα του Κιέβου

Σημειώνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σημείωσε ότι «είναι απλά αδύνατο να αφήσουμε αναπάντητα τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου». Μάλιστα, τόνισε πως «το Κίεβο τοποθετήθηκε, πλέον, στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες».

Επιπλέον, σημείωσε πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας έχουν πραγματοποιήσει τρία τρομοκρατικά χτυπήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Κουρσκ.

Για τον σκοπό αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως επιχειρήθηκαν το πρωί της Δευτέρας χτυπήματα σε ουκρανικές υποδομές, στρατιωτικές, επικοινωνιακές και ενεργειακές, με όπλα υψηλής ακρίβειας. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με τα αποτελέσματα της επίθεσης σε στόχους στην Ουκρανία.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά εάν οι ουκρανικές αρχές συνεχίσουν να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις. «Τα δεδομένα των εγκληματολογικών και άλλων εξετάσεων, καθώς και οι επιχειρησιακές πληροφορίες, δείχνουν ότι η έκρηξη της 8ης Οκτωβρίου είναι τρομοκρατική ενέργεια. Μια τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή των κρίσιμων πολιτικών υποδομών της Ρωσίας. Είναι επίσης προφανές ότι οι οργανωτές και οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης είναι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ