Κοσμος

Ο Γούιλιαμ Σάτνερ λέει ότι το διάστημα ήταν «ένα κρύο σκοτεινό πράγμα σαν θάνατος»

Τι αναφέρει ο «Κάπτεν Κέρκ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο Γουίλιαμ Σάτνερ: Το ταξίδι στο διάστημα δεν ήταν αυτό που περίμενε
O Γουίλιαμ Σάτνερ © ΕPA Pool

Ο Γούιλιαμ Σάτνερ για την εμπειρία του με τον εταιρεία του Τζεφ Μπέζος στο διάστημα

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ περίμενε ότι θα πετύχαινε την «απόλυτη κάθαρση» μετά την ιστορική του πτήση στο διάστημα. Αντ' αυτού, το ταξίδι τον άφησε γεμάτο θλίψη, μια "συντριπτική θλίψη" και μια νέα εκτίμηση για την ομορφιά της Γης, δήλωσε ο ηθοποιός του Star Trek.

«Το ταξίδι μου στο διάστημα υποτίθεται ότι θα ήταν μια γιορτή- αντίθετα, ένιωσα σαν κηδεία», αναφέρεται σε απόσπασμα από το βιβλίο του «Boldly Go: Reflections on a Life of Aweight and Wonder», που δημοσιεύτηκε από το Variety.

«Λατρεύω το μυστήριο του σύμπαντος. Λατρεύω όλα τα ερωτήματα που μας έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών εξερεύνησης και υποθέσεων ... αλλά όταν κοίταξα προς την αντίθετη κατεύθυνση, στο διάστημα, δεν υπήρχε κανένα μυστήριο, κανένα μεγαλειώδες δέος για να αντικρίσω ... το μόνο που είδα ήταν ο θάνατος», έγραψε ο Σάτνερ.

«Όλα όσα είχα σκεφτεί ήταν λάθος. Όλα όσα περίμενα να δω ήταν λάθος», συνέχισε. «Είχα πιστέψει ότι η μετάβαση στο διάστημα θα ήταν η απόλυτη κάθαρση αυτής της σύνδεσης που αναζητούσα μεταξύ όλων των έμβιων όντων - ότι το να βρίσκομαι εκεί πάνω θα ήταν το επόμενο όμορφο βήμα για την κατανόηση της αρμονίας του σύμπαντος. Κάθε μέρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη γνώση της περαιτέρω καταστροφής της Γης από τα χέρια μας: την εξαφάνιση ειδών ζώων, χλωρίδας και πανίδας (...) πράγματα που χρειάστηκαν 5 δισεκατομμύρια χρόνια για να εξελιχθούν, και ξαφνικά δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ εξαιτίας της παρέμβασης της ανθρωπότητας. Αυτό με γέμισε τρόμο».

Περίπου 56 χρόνια αφότου ο καπετάνιος Τζέιμς Τ. Κερκ εμφανίστηκε στις οθόνες μας στο αρχικό «Star Trek», ο Σάτνερ εκτοξεύτηκε (πριν ένα χρόνο περίπου) στην άκρη του διαστήματος με το New Shepard της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος για μια υποτροχιακή πτήση διάρκειας 10 λεπτών, χαρακτηρίζοντας το ταξίδι του «την πιο βαθιά εμπειρία».

Με αυτό του το ταξίδι, ο Σάτνερ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει βρεθεί ποτέ στο διάστημα, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα η 82χρονη Γουόλι Φανκ, η οποία ταξίδεψε στην πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση του New Shepard τον Ιούλιο του 2021. Η Φανκ, μάλιστα, ήταν μία από τις γυναίκες του Mercury 13 που είχαν προκριθεί για διαστημικές πτήσεις τη δεκαετία του 1960, αλλά δεν πέταξαν ποτέ.

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ σε αυτό το πρωτοποριακό του εγχείρημα συνοδευόταν από άλλους κατά την 11λεπτης διάρκειας πτήση, μεταξύ των οποίων η Audrey Powers, αντιπρόεδρος της Blue Origin για τις αποστολές και τις πτητικές λειτουργίες, και δύο ακόμη πελάτες επί πληρωμή, τους Glen de Vries και Chris Boshuizen.

Μάλιστα, ήταν ο ίδιο ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και της Blue Origin που οδήγησε το πλήρωμα στην εξέδρα εκτόξευσης πριν από την απογείωση του πυραύλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY