Κοσμος

Κριμαία - Έκρηξη στη γέφυρα: Το tweet με Μέριλιν Μονρόε και «Happy Birthday» στον Πούτιν (βίντεο)

«Χρόνια πολλά κύριε πρόεδρε», το μήνυμα κορυφαίου Ουκρανού αξιωματούχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας και το «Happy Birthday Mr President» από τη Μέριλιν Μονρόε
Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας και το «Happy Birthday Mr President» από τη Μέριλιν Μονρόε @OleksiyDanilov/Twitter

Στην Κριμαία και την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα αναφέρεται το μήνυμα στο Twitter που έγραψε ανώτατος αξιωματούχος Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Παγιδευμένο φορτηγό τινάχτηκε στον αέρα, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, την ώρα που διέσχιζε τη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη ρωσική ενδοχώρα. Από την έκρηξη κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα έρευνα, την ώρα που η Ουκρανία δεν έχει επίσημα αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για το δεύτερο σοβαρότερο πλήγμα στην «εικόνα της Ρωσίας ως στρατιωτικής υπερδύναμης» μετά τη βύθιση του Moskva στη Μαύρη Θάλασσα από ουκρανικούς πυραύλους τον περασμένο Απρίλιο.

Το βίντεο με την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, τη Μέριλιν Μονρόε και τα γενέθλια του Πούτιν

«Καλημέρα Ουκρανία!» γράφει ο Oleksiy Danilov, συνοδεύοντας την ανάρτησή του από βίντεο με τη φωτιά στη γέφυρα της Κριμαίας και δίπλα τη Μέριλιν Μονρόε να τραγουδά το «Χρόνια πολλά κύριε πρόεδρε», σε μια σαφή αναφορά στα χθεσινά γενέθλια του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έγινε 70.

Την ίδια στιγμή  Ουκρανός αξιωματούχος, μιλώντας στους New York Times, δήλωσε: «Ο Πούτιν πρέπει να είναι χαρούμενος. Δεν παίρνουν όλοι ένα τόσο ακριβό δώρο στα γενέθλιά τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ