Κοσμος

Κριμαία: Η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα (βίντεο)

Κατέρρευσε τμήμα της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Κριμαία φορτηγό τινάχτηκε στον αέρα, την ώρα που περνούσε τη γέφυρα
Στην Κριμαία φορτηγό τινάχτηκε στον αέρα, την ώρα που περνούσε τη γέφυρα @RALee85/Twitter

Η γέφυρα στην Κριμαία και το παγιδευμένο φορτηγό – Καρέ καρέ η έκρηξη – Το βίντεο ντοκουμέντο

Στην Κριμαία η γέφυρα που συνδέει την ουκρανική χερσόνησο με τη ρωσική ενδοχώρα υπέστη σοβαρές ζημιές μετά την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/10).

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο με τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης στη γέφυρα στην Κριμαία.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, όλα έγιναν σε μια στιγμή. Το φορτηγό που κινείται κατά μήκος της γέφυρας στην Κριμαία τινάζεται στον αέρα. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που διερχόμενο τρένο με καύσιμα κατευθυνόταν στην Κριμαία.

Η γέφυρα στην Κριμαία εγκαινιάστηκε το 2018, προκειμένου να συνδέσει την παράνομα προσαρτημένη χερσόνησο με τη ρωσική ενδοχώρα, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή ο μόνος τρόπος ήταν μέσω θαλάσσης. Η γέφυρα διαθέτει και σιδηροδρομική γραμμή. Για τους Ουκρανούς το συγκεκριμένο κατασκευαστικό έργο αποτελεί σύμβολο του ρωσικού επεκτατισμού και υπενθύμιση της παράμονης προσάρτησης της Κριμαίας που έγινε το 2014.

Ο Πούτιν ζήτησε έρευνα στην Κριμαία για την έκρηξη στη γέφυρα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα, οι ρωσικές αντιτρομοκρατικές αρχές ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι φορτηγό εξερράγη στο οδικό τμήμα της γέφυρας, προκαλώντας φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων ενός τρένου που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί», δηλώνει ο σύμβουλος του Ζελένσκι για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Μέχρι στιγμής οι Ουκρανοί δεν έχουν αναλάβει  την ευθύνη για την επίθεση στη γέφυρα .

Ωστόσο, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, τόνισε μέσω Twitter ότι αυτή είναι μόνο «η αρχή». Και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από οτιδήποτε κατέχει».

Το tweet του συμβούλου του Ζελένσκι για την έκρηξη και τη φωτιά στη γέφυρα της Κριμαίας
Το tweet του συμβούλου του Ζελένσκι για την έκρηξη και τη φωτιά στη γέφυρα της Κριμαίας @Podolyak_M/Twitter

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ