TV + Series

Ως «αυστηρώς ακατάλληλη» κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Netflix η «Blonde» για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε

Η αντίδραση του σκηνοθέτη Andrew Dominik

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από τη νέα ταινία του Netflix, Blonde
Σκηνή από τη νέα ταινία του Netflix, Blonde © Instagram

Blonde: Η ταινία για τη Μέριλιν Μονρόε και η σήμανση καταλληλότητας από το Netflix - Η απάντηση του σκηνοθέτη Andrew Dominik

Πρεμιέρα στο Netflix κάνει σήμερα (28/9) η ταινία «Blonde» για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε και ο σκηνοθέτης Andrew Dominik εξηγεί τη σήμανση καταλληλότητας NC-17, που έλαβε το πολυαναμενόμενο φιλμ. 

Σύμφωνα με το Netflix Tudum, o Andrew Dominik δεν αμφισβητεί την αξιολόγηση, αλλά επιθυμεί οι θεατές να κατανοήσουν ότι η ταινία του κρίθηκε έτσι όχι επειδή είναι ρατσιστική ή πορνογραφική. «Πιστεύω ότι το κοινό έχει παραπλανηθεί λίγο ως προς το πόσο απαίσια και δύσκολη θα είναι η ταινία», λέει ο σκηνοθέτης και προσθέτει: «Νομίζω ότι η ταινία είναι εξαιρετικά αντισεξουαλική».

Ο Andrew Dominik σχολιάζει ακόμη ότι «προφανώς, η ταινία πραγματεύεται πολλές σεξουαλικές καταστάσεις, αλλά είναι σχεδόν εντελώς απαλλαγμένες από επιθυμίες από την πλευρά της Μέριλιν. Αυτό παίρνεις όταν κάνεις μια ταινία για το σύμβολο του σεξ. Και αυτό είναι το πράγμα που αναστατώνει τους ανθρώπους». Όπως λέει ο Dominik, «η ταινία είναι φτιαγμένη με αγάπη, είναι πραγματικά. Και είναι εντελώς με το μέρος της Μέριλιν. Και δεν ενδιαφέρεται για την άποψη κανενός άλλου. Ενδιαφέρεται μόνο για το δικό της. 

Ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια του Screen Daily, τον Φεβρουάριο του 2022, γέλασε με τον βαθμό καταλληλότητας που δόθηκε στην ταινία και τη θεώρησε υπερβολική αν το φιλμ περιέχει μία σκηνή που δείχνει έμμηνο ρύση, αλλά και σκηνή βιασμού, όπως καταγράφηκε στο βιβλίο της Τζόις Κάρολ Όουτς. «Είναι μια απαιτητική ταινία. Αν δεν αρέσει στο κοινό, αυτό είναι το πρόβλημα του γ@μημ@νου κοινού. Δεν τρέχει για δημόσια αξιώματα. Είναι μια ταινία NC-17 για τη Μέριλιν Μονρόε, είναι κάτι που θέλετε, σωστά; Θέλω να πάω να δω την έκδοση NC-17 της ιστορίας της Μέριλιν Μονρόε», ανέφερε τότε. 

Η ταινία «Blonde» είναι από τις ελάχιστες του Netflix που κρίνονται ακατάλληλες, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν σημαίνει κάτι για την πορεία της. Τουλάχιστον, δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντική η αξιολόγηση όσο θα ήταν για τη διανομή της στον κινηματογράφο. Πάντως, κατά την παραγωγή της ταινίας ήταν αρκετές οι παρεμβάσεις στις οποίες είχε προχωρήσει το Netflix, επιβάλλοντας ακόμη και τον δικό της μοντέρ. 

BLONDE | From Writer and Director Andrew Dominik | Official Trailer | Netflix

Blonde - Η ταινία για τη Μέριλιν Μονρόε κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Η ταινία Blonde κάνει πρεμιέρα σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο Netflix και παρότι τα περισσότερα από τα γεγονότα που απεικονίζονται είναι πραγματικά και αντλούνται από τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε, η ταινία δεν αποτελεί μια ακριβή απόδοσή τους, όσο για ένα σχόλιο επάνω στη λάμψη της διασημότητας και τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει ως καταδίκη. Πράγμα που κατά τη γνώμη μας την καθιστά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Οι κριτικοί που παρακολούθησαν την ταινία στο πρόσφατο φεστιβάλ της Βενετίας και σε κλειστές προβολές στις ΗΠΑ είπαν ότι πρόκειται για μια πολύ σκληρή ερμηνεία και παρουσίαση της ζωής της Μέριλιν Μονρόε. Η κακοποίηση, σωματική, ψυχική και σεξουαλική, ο πόνος που την οδήγησε σε μια ζωή μπροστά στα φώτα και εκείνος που γεννήθηκε από αυτή, όπως επίσης και η ψυχική ασθένεια βρίσκονται στο επίκεντρο της ματιάς του σκηνοθέτη. Πρωταγωνίστρια η Ana de Armas.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ