Κινηματογραφος

Ο σκηνοθέτης του «Don’t Look Up» δώρισε 4 εκατ. δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος

Τι δήλωσε ο Άνταμ ΜακΚέι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άνταμ ΜακΚέι
© EPA/ CAROLINE BREHMAN

Ο σκηνοθέτης Άνταμ ΜακΚέι δώρισε εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής ρίχτηκε ο Άνταμ ΜακΚέι, σκηνοθέτης της ταινίας «Don’t Look Up», ο οποίος δώρισε 4 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση «Climate Emergency Fund», ενώ παράλληλα εντάχθηκε στο διοικητικό της συμβούλιο.

Σύμφωνα με το Deadline, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική συνεισφορά από την ίδρυση του ταμείου αυτού το 2019.

«Είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω τις προσπάθειές τους και καλώ και άλλους να με ακολουθήσουν, για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις ταχέως επιδεινούμενες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Η εν λόγω οργάνωση χρηματοδοτεί «ανατρεπτικές διαμαρτυρίες που αφυπνίζουν το κοινό και ασκούν έντονη πίεση στους νομοθέτες», ενώ ελέγχει αυστηρά όλους τους αποδέκτες των κεφαλαίων. Από την ίδρυσή της το 2019, το CEF έχει χρηματοδοτήσει περισσότερες από 90 οργανώσεις και έχει εκπαιδεύσει 22.000 και πλέον ακτιβιστές για το κλίμα, εκταμιεύοντας περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια μόνο φέτος.

«Τα τελευταία 3 χρόνια, ο Άνταμ ΜακΚέι έχει γίνει ένας αφοσιωμένος και παθιασμένος ακτιβιστής», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Climate Emergency Fund, Margaret Klein Salamon.

«Χρησιμοποιεί το ταλέντο του για να δημιουργήσει ταινίες για το κλίμα, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του για να υποστηρίξει τις δράσεις για το κλίμα και χρησιμοποιεί τους πόρους του για να υποστηρίξει τους ακτιβιστές. Είναι τιμή μας να τον έχουμε κοντά μας», πρόσθεσε.

Πρόσφατα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Patagonia ανακοίνωσε ότι χαρίζει την εταιρία στο περιβάλλον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ