- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Πακιστάν και τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες η Αντζελίνα Τζολί
«Δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο»
Πακιστάν: Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές και ζήτησε επιπλέον βοήθεια για τα θύματα.
Η Αμερικανίδα σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί εκτίμησε ότι οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν θα πρέπει να αποτελέσουν σήμα κινδύνου για τον κόσμο σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενώ ζήτησε να παρασχεθεί βοήθεια στη χώρα το συντομότερο δυνατό, αφού επισκέφθηκε θύματα της καταστροφής.
«Δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο», δήλωσε χθες Τετάρτη η Τζολί, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε επισκεφθεί το Πακιστάν και έπειτα από δύο άλλες φυσικές καταστροφές: τον φονικό σεισμό του 2005 και τις μεγάλες πλημμύρες του 2010.
Οι φετινές πλημμύρες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές της εποχής των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο Πακιστάν, δύο φαινόμενα τα οποία οι επιστήμονες εκτιμούν ότι επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Πλέον το ένα τρίτο της χώρας βρίσκεται κάτω από το νερό, ενώ οι νεκροί από τον Ιούνιο πλησιάζουν τους 1.600, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.
Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, με πολλούς να ζουν πλέον σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς χωρίς προστασία από τα κουνούπια, εγκαταστάσεις υγιεινής και πόσιμο νερό.
«Βρίσκομαι σθεναρά στο πλευρό σας για να πιέσουμε τη διεθνή κοινότητα να κάνει περισσότερα (…). Είναι ένα πραγματικό σήμα κινδύνου για τον κόσμο σχετικά με το πού βρισκόμαστε» σε ό,τι αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, πρόσθεσε η Τζολί στη διάρκεια συνάντησής της με πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Ισλαμαμπάντ.
«Η κλιματική αλλαγή δεν είναι απλώς πραγματική, δεν πλησιάζει, είναι ήδη εδώ», υπογράμμισε.
Η ηθοποιός επισκέφθηκε την επαρχία Σιντ, μία από τις πλέον πληγείσες, όπου συνομίλησε με εκτοπισμένους που ζουν σε καταυλισμούς.
Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι τώρα το Πακιστάν απειλείται από «μια δεύτερη καταστροφή» λόγω των ασθενειών, όπως ο δάγκειος πυρετός, η χολέρα, η ελονοσία, η διάρροια και ο υποσιτισμός.
«Μίλησα με ανθρώπους που μου είπαν ότι δεν φτάνει αρκετή βοήθεια, ότι δεν θα είναι πια εκεί σε μερικές εβδομάδες, δεν θα επιβιώσουν. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά σοβαρά υποσιτισμένα», κατήγγειλε η Αντζελίνα Τζολί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Ξόδεψε πάνω από 40.000 δολάρια στην εξάρτησή της - Μιλά για τις σοβαρές παρενέργειες
Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας που οδήγησε στη σύλληψή του
Ινδία και Κίνα θα καθορίσουν το μέλλον της αγοράς
Τι επικαλείται σε επιστολή που έστειλε προς τον Στάρμερ
Τι λέει για τη συμπεριφορά του γιου της και δράστη του εγκλήματος
Ο λόγος της απαγόρευσης και οι...εξαιρέσεις
Αυστηροποιούνται οι κανόνες για τα chatbot της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ενισχύσεις από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να φθάσουν σήμερα
Ισχυρίστηκε ότι είχε υποστεί κακοποίηση για να δικαιολογήσει την εμφάνισή της
Όσα υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο 21χρονος σκότωσε τη 18χρονη και τη φίλη της, η οποία είχε μόλις γεννήσει, και κατόπιν αυτοκτόνησε
Τι αναφέρεται στη νέα καταγγελία
Τι συμβαίνει στα Στενά του Ορμούζ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ιδιωτικό νησί του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.