- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλημμύρες στο Πακιστάν - «Κάποια τμήματα της χώρας μοιάζουν με θάλασσα»
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
Πλημμύρες στο Πακιστάν: Κάποια τμήματα της χώρας μοιάζουν με θάλασσα, λέει ο πρωθυπουργός ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται.
Τμήματα του Πακιστάν μοιάζουν «με θάλασσα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ, αφού επισκέφθηκε ορισμένες από τις πλημμυροπαθείς περιοχές που καλύπτουν έως και το ένα τρίτο της χώρας, ενώ καταγράφηκαν ακόμη 18 θάνατοι με τους οποίους ο απολογισμός των νεκρών από ημέρες βροχοπτώσεων αυξήθηκε σε 1.343.
Έως και 33 εκατ. άνθρωποι από τα 220 εκατ. κατοίκων έχουν επηρεαστεί σε μια καταστροφή που αποδόθηκε στην κλιματική αλλαγή και άφησε πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες αστέγους ενώ προκάλεσε ζημίες ύψους τουλάχιστον 10 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματούχων.
«Δεν θα πιστεύατε το μέγεθος της καταστροφής εκεί», δήλωσε ο Σαρίφ σε μέσα ενημέρωσης ύστερα από επίσκεψη στη νότια επαρχία Σιντ. «Υπάρχει νερό παντού, όσο φθάνει το μάτι σας. Είναι σαν θάλασσα».
Η κυβέρνηση, που ενίσχυσε τις παροχές σε χρήματα για τους πλημμυροπαθείς στα 70 δισεκ. ρουπίες Πακιστάν (313,90 εκατ. δολάρια), θα αγοράσει 200.000 τέντες για να προσφέρει καταφύγιο σε εκτοπισμένες οικογένειες, πρόσθεσε.
Τα νερά που υποχωρούν θέτουν τώρα μια νέα πρόκληση, καθώς υπάρχει η απειλή της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών, δήλωσε ο Σαρίφ. «Θα χρειαστούμε τρισεκατομμύρια ρουπίες για να διαχειριστούμε αυτή την καταστροφή».
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει 160 εκατ. δολάρια σε βοήθεια για να στηρίξουν τα θύματα των πλημμυρών.
Αξιωματούχοι από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών δήλωσαν ότι 8 παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών τις τελευταίες 24 ώρες. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις-ρεκόρ της εποχής των μουσώνων και το λιώσιμο παγετώνων στα βουνά του βόρειου Πακιστάν.
Καθώς τον επόμενο μήνα αναμένονται περισσότερες βροχοπτώσεις, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω, προειδοποίησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Ήδη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι πάνω από 6,4 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική στήριξη στις πλημμυρισμένες περιοχές.
Τα νερά παρέσυραν 1,6 εκατ. σπίτια και 5.735 χιλιόμετρα του σιδηροδρομικού και του οδικού δικτύου και πλημμύρισαν πάνω από 8 εκατ. στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Ο ποντίφικας έχει αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του πολέμου στο Ιράν
Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος της τελευταίας τάξη του γυμνασίου
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.