Κοσμος

Ένας ήρωας μόλις 4 ετών - Ο μικρός Monty κάλεσε ασθενοφόρο και έσωσε τη ζωή της μαμάς του

Το περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τετράχρονος κάλεσε ασθενοφόρο και έσωσε τη ζωή της μαμάς του
Τετράχρονος κάλεσε ασθενοφόρο και έσωσε τη ζωή της μαμάς του © Facebook/ Department of Health, Tasmania

Ο 4χρονος Monty από την Αυστραλία έσωσε τη ζωή της μαμάς του καλώντας τον αριθμό έκτακτης ανάγκης. Οι διασώστες του απένειμαν τιμητικό έπαινο.

Ο μόλις τεσσάρων ετών Monty Cocker, από την Αυστραλία, κατάφερε να σώσει τη ζωή της μητέρας του, καλώντας την άμεση δράση.

Το παιδί με απόλυτη ψυχραιμία κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αυστραλίας, το 000, στις 27 Αυγούστου και είπε στο τηλεφωνικό κέντρο ότι «Η μαμά έπεσε κάτω».

«Όταν φθάσαμε στη διεύθυνση που μας έδωσε, ο μικρός βρισκόταν στο παράθυρο και μας έγνεφε», ανέφερε ο τραυματιοφορέας Mark Small.

Ο 4χρονος Monty βοήθησε το πλήρωμα του ασθενοφόρου να διαπιστώσει ότι η μητέρα του, Γουέντι, είχε υποστεί κρίση επιληψίας. Η γρήγορη σκέψη του έκανε τεράστια διαφορά, είπε ο Small και πρόσθεσε «ειδικά αν χτυπήσεις το κεφάλι σου όταν πέσεις ή άμα έχεις μια παρατεταμένη κρίση, μπορεί να είναι αρκετά σοβαρό».

«Έχω δει μεγαλύτερα παιδιά να καλούν ασθενοφόρο, αλλά ποτέ, ποτέ ένα τετράχρονο», πρόσθεσε ο Mark Small.

Λίγες ημέρες αργότερα οι διασώστες έδωσαν στον μικρό ήρωα έναν έπαινο για τη γενναιότητα που επέδειξε. Η μητέρα του μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι ο Monty ήξερε ότι είχε κάνει κάτι καλό, αλλά υποβάθμισε τον ρόλο του, λέγοντας στους φίλους του ότι αυτό που έκανε ήταν «εύκολο».

Great job, Monty! #TripleZeroHero

Posted by Department of Health, Tasmania on Monday, September 5, 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από το συμβάν, η μητέρα του μικρού τού είχε εξηγήσει πώς να καλεί ασθενοφόρο. Δεν περίμενε, ωστόσο, ότι θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση τόσο σύντομα.

Η μητέρα του Monty περιέγραψε τα όσα έζησε. Η ίδια ανέφερε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της. Έπειτα, όλα σκοτείνιασαν.

«Όταν συνήλθα, το ασθενοφόρο ήταν ήδη εκεί. Είμαι τόσο περήφανη για αυτόν… σίγουρα έσωσε την κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ