- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ιταλικές εκλογές: Ποιος θα κερδίσει στις κάλπες - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ποιοι προηγούνται
Νέα δημοσκόπηση για τις ιταλικές εκλογές δείχνει ότι η Κεντροαριστερά θα δώσει σκληρή μάχη με την Άκρα Δεξιά.
Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία δημοσκοπήσεων GDC, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε εβδομάδες πριν από τις ιταλικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, πείθουν το ίδιο, σχεδόν, ποσοστό ψηφοφόρων.
Πιο αναλυτικά, η σφυγμομέτρηση που παρουσιάστηκε σήμερα, δείχνει ότι οι «δημοκρατικοί» λαμβάνουν το 23,6% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η άκρα δεξιά το 23,4%.
Τρίτη πολιτική δύναμη, στη φάση αυτή, στις προτιμήσεις των Ιταλών είναι η Λέγκα του Βορρά, με ποσοστό 12,3%. Ακολουθούν το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 10,7% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το 7,5% της πρόθεσης ψήφου.
Προς το παρόν, η νέα κεντρώα συμμαχία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον πρώην υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, δεν ξεπερνά το 5,1%.
Το 3,4% των ερωτηθέντων, προτίθεται να στηρίξει την εκλογική συνεργασία της Ιταλικής Αριστεράς με τους Πράσινους (δυνάμεις που υπέγραψαν εκλογική συμπόρευση με την κεντροαριστερά).
Σύμφωνα και με σειρά άλλων δημοσκοπικών ερευνών, πάντως, η συντηρητική συμμαχία (Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια και Αδέλφια της Ιταλίας) διατηρεί προβάδισμα επί της κεντροαριστεράς και των συμμάχων της, το οποίο ξεπερνά τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.