Κοσμος

Κύμα αντιδράσεων για δύο σέρφερ που έκαναν σερφ στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μεγάλο κανάλι της Βενετίας
Το μεγάλο κανάλι της Βενετίας © Unsplash

Την οργή του δημάρχου της Βενετίας έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει δύο αγνώστους να κάνουν σερφ στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Δύο σέρφερ που βιντεοσκοπήθηκαν να σερφάρουν κατά μήκος του πιο πολυσύχναστου καναλιού της Βενετίας προκάλεσαν την οργή του δημάρχου της πόλης.

Τα βίντεο με τα δύο άτομα να κάνουν foil surfing ανάμεσα σε βάρκες και θαλάσσια λεωφορεία στο Μεγάλο Κανάλι προκάλεσαν οργή μετά την ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.

Την Τετάρτη ο δήμαρχος Luigi Brugnaro ζήτησε την τιμωρία των δύο ατόμων, προσφέροντας μάλιστα σε όποιον τους εντοπίσει ένα δωρεάν δείπνο.

Οι δύο έχουν έκτοτε συλληφθεί και τους επιβλήθηκε πρόστιμο, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το foil surfing είναι το άθλημα της οδήγησης μιας σανίδας του σερφ η οποία έχει μια μακριά ράβδο συνδεδεμένη με τη σανίδα. Συχνά έχουν επίσης ηλεκτροκίνητες προπέλες ενσωματωμένες στο κατάρτι τους.

Το σέρφινγκ -μαζί με αθλήματα όπως το paddle boarding και το κανό- απαγορεύεται στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας. Αυτό όμως δεν εμπόδισε δύο εμφανείς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ να φορέσουν τις σανίδες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σε πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, οι δύο φαίνεται να σερφάρουν με ηλεκτρικές σανίδες foil, ενώ οι θεατές σε βάρκες τους κοιτάζουν. Ένας από τους σέρφερ φαίνεται να τραβάει φωτογραφίες του περιβάλλοντος με το κινητό του τηλέφωνο πριν πέσει στο νερό.

Αφού τα βίντεο με τους δύο προκάλεσαν κάποια οργή στο διαδίκτυο, ο δήμαρχος της Βενετίας πρόσθεσε στον καταιγισμό των αποδοκιμαστικών σχολίων δηλώνοντας ότι οι δύο έχουν κάνει «ρεζίλι» την πόλη και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό τους.

"Σε όσους τους εντοπίσουν, προσφέρω δείπνο", έγραψε στο Twitter, περιγράφοντάς τους ως "αυταρχικούς ηλίθιους".

Στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα από την αστυνομία, ανέφερε η Corriere del Veneto. Και αργότερα ο κ. Brugnaro έγραψε και πάλι στο Twitter λέγοντας ότι οι δύο είχαν αναγνωριστεί. Δεν ανέφερε, ωστόσο, αν θα καλούσε κάποιον για δείπνο.

Οι σανίδες των δύο σέρφερ - αξίας περίπου 25.000 ευρώ (21.122 λίρες, 25.446 δολάρια) - κατασχέθηκαν, ανέφερε η Il Gazettino. Στους δύο επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο για διακινδύνευση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας κατά μήκος του καναλιού και απελάθηκαν από την πόλη, πρόσθεσε. Αντιμετωπίζουν περαιτέρω ποινικές διαδικασίες για δήθεν βλάβη της εικόνας της πόλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ