Κοσμος

«Σύμβολο ελπίδας» η γέννηση του Little Red, ενός κόκκινου πάντα που απειλείται με εξαφάνιση

Ο πατέρας του πέθανε τον Ιούνιο, αλλά η μητέρα της, η Tilly, γέννησε τον περασμένο μήνα μετά από τετραετές πρόγραμμα αναπαραγωγής

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Little Red, όπως ονομάστηκε, είναι το νέο κόκκινο πάντα της οικογένειας στο πάρκο άγριας ζωής Paradise στο Hertfordshire
Το Little Red, όπως ονομάστηκε, είναι το νέο κόκκινο πάντα της οικογένειας στο πάρκο άγριας ζωής Paradise στο Hertfordshire © Paradise Wildlife Park

Το Little Red, όπως ονομάστηκε, είναι το νέο κόκκινο πάντα της οικογένειας στο πάρκο άγριας ζωής Paradise στο Hertfordshire.

Όταν η πρωταγωνίστρια της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Pixar Turning Red μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο κόκκινο πάντα, η χαοτική μεταμόρφωσή της κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτη είναι. Αλλά στο πάρκο άγριας ζωής Paradise στο Hertfordshire, η γέννηση ενός πραγματικού κόκκινου πάντα που απειλείται με εξαφάνιση γιορτάστηκε ως "σύμβολο ελπίδας".

Η μητέρα, η Tilly, γέννησε το μικρό, που ονομάστηκε Little Red, στις 16 Ιουλίου, με τη στιγμή να καταγράφεται από κάμερα κλειστού κυκλώματος στον ζωολογικό κήπο. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να μείνει έγκυος η Tilly και θεωρείται μια γλυκόπικρη στιγμή αφού ο σύντροφός της στην αναπαραγωγή, Nam Pang, πέθανε από τη νόσο του Addison ένα μήνα πριν γεννηθεί το μικρό.

Το ενδιαφέρον για τα κόκκινα πάντα αυξήθηκε φέτος με την κυκλοφορία της ταινίας Turning Red της Disney Pixar, στην οποία η Mei Lee, μια 13χρονη κινεζοκαναδή μαθήτρια, μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο κόκκινο πάντα όταν βιώνει οποιοδήποτε έντονο συναίσθημα λόγω μιας κληρονομικής κατάρας. Τα κόκκινα πάντα του Hertfordshire έχουν κερδίσει θαυμαστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έστειλαν μηνύματα υποστήριξης για την Tilly.

Τα κόκκινα πάντα κατατάσσονται στα απειλούμενα είδη στον κόκκινο κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης, με λιγότερα από 2.500 να έχουν απομείνει στη φύση. Απειλούνται ιδιαίτερα λόγω παραγόντων όπως η αποψίλωση των δασών και το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων ζώων.

Η Tilly και ο Nam Pang τοποθετήθηκαν μαζί μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αναπαραγωγής Ex-Situ, το οποίο έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για τα απειλούμενα είδη στη φύση.

Ο Aaron Whitnall, συντονιστής των επιχειρήσεων του ζωολογικού κήπου, δήλωσε ότι το κουτάβι έγινε "σύμβολο ελπίδας, μετά τον τραγικό θάνατο του Nam Pang, και ότι η μνήμη και η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει, είναι κάτι περισσότερο από ό,τι περιμέναμε ποτέ".

Και πρόσθεσε: "Η γέννηση του Little Red δημιουργεί ένα όμορφο τέλος για μια τραγική, σπαρακτική ιστορία που συγκλόνισε την κοινότητα τον Ιούνιο".

Οι φύλακες δεν είναι ακόμη σε θέση να καθορίσουν το φύλο της Little Red, αλλά ελπίζουν να το κάνουν γύρω στους έξι μήνες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.