Κοσμος

Καμπέρα: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο μετά από πυροβολισμούς

Βίντεο ντοκουμέντο από την ακινητοποίηση του δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμπέρα: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο - Ο δράστης ακινητοποιημένος από δύο αστυνομικούς
Καμπέρα: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο © Youtube

Αυστραλία - Καμπέρα: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο - Η απόφαση για εκκένωση και η σύλληψη του δράστη. 

Το αεροδρόμιο της Καμπέρας εκκενώθηκε σήμερα (14/8), αφού ένοπλος άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο δράστης είναι ένας, συνελήφθη από την αστυνομία και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματίες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικούς να έχουν θέσει υπό κράτηση έναν άνδρα μέσα στο αεροδρόμιο ενώ ταξιδιώτες παρακολουθούν. 

Hαστυνομία ανακοίνωσε πως εικόνες από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου εξετάζονται και ο συλληφθείς πιστεύεται ότι είναι το μόνο πρόσωπο που ευθύνεται για το επεισόδιο. «Ο τερματικός σταθμός του Αεροδρομίου της Καμπέρας εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους και η κατάσταση στο αεροδρόμιο βρίσκεται υπό έλεγχο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημάδια από σφαίρες είναι ορατά στην εξωτερική, γυάλινη πρόσοψη του αεροδρομίου, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το δημόσιο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Η αστυνομία δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται στο κοινό να μεταβαίνει στο αεροδρόμιο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διαθέσιμες άλλες πληροφορίες.

Βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν νωρίτερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικούς να έχουν θέσει υπό κράτηση έναν άνδρα μέσα στο αεροδρόμιο ενώ ταξιδιώτες παρακολουθούν και ηχούν σειρήνες συναγερμού.

Canberra Airport evacuated after reports of shooting

ΠΡΟΣΦΑΤΑ