- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αδιέξοδο αλά ιταλικά - Το ακροδεξιό « Αδέλφια της Ιταλίας» πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ιταλία: Τα τελευταία γκάλοπ επιβεβαιώνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας" είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου - Οι πολίτες «αιφνιδιάστηκαν» από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Το γκάλοπ της εταιρίας Swg επιβεβαιώνει ότι το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι, είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, τα Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 25% των ερωτηθέντων, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 23,2%.
Η Λέγκα, στο γκάλοπ αυτό δεν ξεπερνά το 12,4%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει το 10,4% της πρόθεσης ψήφου, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 6,1%. Παράλληλα, η νέα κεντρώα δύναμη Azione (Πράξη), επιλέγεται από το 6% του στατιστικού δείγματος.
Σύμφωνα με ανάλυση της δημοσκοπικής εταιρίας, «η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών αιφνιδίασε τους Ιταλούς» και «πάνω από το 50% των ερωτηθέντων αισθάνεται ενοχλημένο, εκνευρισμένο και απογοητευμένο».
Παράλληλα, η άποψη που επικρατεί είναι ότι η πολιτική κρίση και η διάλυση του κοινοβουλίου προκλήθηκαν, κυρίως, από το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ πολλοί θεωρούν ότι ουσιαστικό μερίδιο ευθύνης έχει και η Λέγκα. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις διάφορες συμμαχίες, οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς εγκρίνουν την συμμαχία της Λέγκα με την Φόρτσα Ιτάλια και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, ενώ οι περισσότεροι υποστηρικτές των «πεντάστερων», όπως και του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», τάσσονται κατά της σύμπραξης με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.