Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά Γάλλος δημοσιογράφος στο Λουχάνσκ

Θραύσματα οβίδας διαπέρασαν το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαινε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός από βομβαρδισμό στο Λουχάνσκ Γάλλος δημοσιογράφος
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός από βομβαρδισμό στο Λουχάνσκ Γάλλος δημοσιογράφος © Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος δημοσιογράφος από βομβαρδισμό στη διάρκεια εκκένωσης στο Λουχάνσκ.

Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σήμερα Δευτέρα (30/5) στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Σέρχι Γκαϊντάι.

«Σήμερα το θωρακισμένο μας όχημα εκκένωσης επρόκειτο να παραλάβει 10 άτομα από την περιοχή και δέχθηκε εχθρικά πυρά. Θραύσματα από οβίδες τρύπησαν τη θωράκιση του αυτοκινήτου, θανατηφόρο πλήγμα στο λαιμό δέχθηκε ένας διαπιστευμένος Γάλλος δημοσιογράφος που είχε συλλέξει οπτικό υλικό από την εκκένωση, ένας αστυνομικός διασώθηκε καθώς φορούσε το κράνος του», είπε.

Ο κ. Γκαϊντάι επιβεβαίωσε ότι η εκκένωση από την περιοχή έχει πλέον σταματήσει.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν όχημα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη κοντά στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, ανέφερε αξιωματούχος του ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με την Hanna Liubakova, δημοσιογράφο από τη Λευκορωσία, ο νεκρός δημοσιογράφος ονομάζεται Φρεντερίκ Λεκλέρκ Ίμχοφ και βρισκόταν στην Ουκρανία για λογαριασμό του BFMTV.

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Reuters, ανακοίνωσε ότι ελέγχει την αναφορά για τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες επανειλημμένα από την αρχή της ρωσικής εισβολής αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ