- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αυστραλία: Η κόρη του Τζον Κένεντι είναι η νέα επικεφαλής στην αμερικανική πρεσβεία
Ο πατέρας της δολοφονήθηκε στο Ντάλας - Ήταν ο 35ος Αμερικανός πρόεδρος
Η Καρολάιν Κένεντι, κόρη του Τζον Κένεντι, είναι επίσημα η νέα επικεφαλής στην αμερικανική πρεσβεία στην Αυστραλία. Ο διορισμός της επικυρώθηκε από τη Γερουσία.
H Γερουσία επικύρωσε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 τον διορισμό της Καρολάιν Κένεντι, που υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία και είναι κόρη του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αυστραλία, σημαντικού συμμάχου της Ουάσινγκτον στην περιοχή του Νότιου Ειρηνικού.
Η 64χρονη Κένεντι είναι συγγραφέας και δικηγόρος. Ο πατέρας της ήταν ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1961 μέχρι τη δολοφονία του τον Νοέμβριο του 1963.
Η ίδια υπηρέτησε προηγούμενα στη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ιαπωνία από το 2013 ως το 2017, υπό τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η Κένεντι θα φτάσει στην Καμπέρα σε μία περίοδο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, στο πλαίσιο αντίδρασης στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, αλλά και της κλιμακούμενα επιθετικής συμπεριφοράς του Πεκίνου στην Ασία, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Όπως και η Ιαπωνία, έτσι και η Αυστραλία είναι μέλος της ομάδας χωρών του τετραμερούς διαλόγου ασφάλειας (Quad group) μαζί με τις ΗΠΑ και την Ινδία, στο πλαίσιο διεύρυνσης της συνεργασίας με την Ουάσινγκτον.
Ποιον διαδέχεται η κόρη του Κένεντι στην αμερικανική πρεσβεία
Η Κένεντι διαδέχεται τον Άρθουρ Κουλβαχάους, που άφησε τη θέση στις αρχές του 2021, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο.
Η Καρολάιν Κένεντι ήταν μία από αρκετούς υποψηφίους, ο διορισμός των οποίων επικυρώθηκε χθες διά βοής. Μεταξύ αυτών, ο Μάρκ Νάθανστον για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νορβηγία, ο Τζον Νκεγκάνσονγκ ως πρεσβευτής των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του HIV-AIDS παγκοσμίως, η Μαίρη Κέι Λος Κάρλσον ως πρεσβευτής στις Φιλιππίνες, αλλά και ο Φιλίπ Γκόλντμπεργκ ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.