- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ληστεία στο Παρίσι σε κοσμηματοπωλείο του οίκου Chanel. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από τις γαλλικές αρχές.
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο του οίκου Chanel στο κέντρο του Παρισιού, με τους δράστες να διαφεύγουν με μοτοσικλέτες και να αναζητούνται από την αστυνομία.
Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω Twitter διακρίνεται ένας ληστής με αυτόματο όπλο έξω από το κοσμηματοπωλείο στην περίφημη Οδό της Ειρήνης (Rue de la Paix), έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας. Δευτερόλεπτα αργότερα, άλλοι τρεις ληστές - όλοι μαυροντυμένοι και φορώντας κράνη - βγαίνουν από το κατάστημα κρατώντας τσάντες και διαφεύγουν με δύο μοτοσικλέτες.
🇫🇷 ALERTE INFO - La bijouterie #Chanel de la rue de la Paix à #Paris a été braquée par au moins 4 hommes armés. Les individus sont repartis sur 2 motos avec un butin dont le montant n'est pas encore évalué. (Le Figaro) pic.twitter.com/sj3kIGJ5TX
— Mediavenir (@Mediavenir) May 5, 2022
«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και δυστυχώς οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν ήταν με ποδήλατα», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.
Ο οίκος Chanel ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε τραυματισμός και ότι συνεργάζεται με την αστυνομία. Δεν αποκάλυψε την αξία της λείας των ληστών.
Το συγκεκριμένο κατάστημα πώλησης ρολογιών και κοσμημάτων λειτουργεί προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του εμβληματικού καταστήματος Chanel, στην πλατεία Βαντόμ (Place Vendome) της γαλλικής πρωτεύουσας.
Παρίσι: Συχνό φαινόμενο οι ληστείες σε κοσμηματοπωλεία
Τους τελευταίους μήνες, έχουν σημειωθεί πολλές ληστείες σε κοσμηματοπωλεία του Παρισιού. Τον Σεπτέμβριο, η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για την επίθεση σε κοσμηματοπωλείο του οίκου Bulgari στην ίδια περιοχή. Τότε οι κακοποιοί είχαν ανοίξει πυρ μέσα από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν με λεία περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Τον Ιούλιο, ληστές άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ από κατάστημα Chaumet κοντά στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Ωστόσο, τα κλεμμένα κοσμήματα εντοπίστηκαν και οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.