Κοσμος

Ισραήλ: Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις Λαβρόφ περί εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ναφτάλι Μπένετ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ναφτάλι Μπένετ © EPA/YEVGENY BIYATOV

Ισραήλ: Ο Πούτιν απολογήθηκε στον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ για τα σχόλια του Λαβρόφ σχετικά με τον Χίτλερ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ για τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

Κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ηγέτη, ο Μπένετ είπε ότι έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Πούτιν, τον οποίο ευχαρίστησε επειδή ξεκαθάρισε τη θέση του.

Ο Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα, ύστερα από την επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Μπένετ, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου: «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ισραηλινή κυβέρνηση κάλεσε για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στη χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

Russia's FM Lavrov: "Even Hitler had Jewish blood"

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ