Κοσμος

Αντιδράσεις από το Ισραήλ για τη δήλωση Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή

«Πρόκειται για ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση» απαντά ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ © EPA / RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY / HANDOUT

Ισραήλ: Η αντίδραση στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, περί εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ.

Την αντίδραση του Ισραήλ έχει προκαλέσει η δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ιταλικό κανάλι Rete 4 ρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από τη στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής». Ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».

Russia's FM Lavrov: "Even Hitler had Jewish blood"

Ισραήλ για Λαβρόφ: «Απαιτούμε συγγνώμη για τις παραληρηματικές δηλώσεις»

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στη χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

Επιπλέον, το Ισραήλ αποδοκίμασε σήμερα τα σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ απαίτησε μία συγγνώμη από τη Μόσχα. Μάλιστα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ την Κυριακή.  Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών, Γαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις      

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ