- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
OHE-Ουκρανία: Πάνω από 3.000 οι επιβεβαιωμένοι άμαχοι νεκροί
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής
OHE-Ουκρανία: Πάνω από 3.000 οι επιβεβαιωμένοι άμαχοι νεκροί - Τα επίσημα στοιχεία - Πώς σκοτώθηκαν τα περισσότερα θύματα
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα (2/5) ότι πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ έκανε λόγο συγκεκριμένα για 3.153 νεκρούς - 254 περισσότερους από τον προηγούμενο απολογισμό της που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Διευκρίνισε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος, καθώς όπως ανέφερε έχει δυσκολίες πρόσβασης και συνεχίζει τις προσπάθειες επιβεβαίωσης των θυμάτων του πολέμου.
Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμοί με πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να αποδώσει ευθύνες στις εμπόλεμες πλευρές.
Ουκρανία-ΟΗΕ: Πάνω από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους
Περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Τα στατικά στοιχεία έχουν συλλεχθεί από μια σειρά πηγών, κυρίως από δεδομένα που διέθεσαν οι αρχές από τα επίσημα σημεία συνοριακής διέλευσης, σύμφωνα με την UNHCR.
Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε σήμερα (2/5) ότι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εισήλθαν 321 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 54 ανήλικοι.
Αναλυτικά:
- Από τον Προμαχώνα: 110
- Από Ευζώνους: 32
- Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 66
- Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 63, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 26 και στα λοιπά αεροδρόμια 24.
Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 24.211 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 6.597 ανήλικοι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς
Προειδοποίηση από τη Μόσχα σχετικά με τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ
Λεπτομέρειες απομένουν για να «κλειδώσουν» τα deals
Με αφορμή εκδήλωση μόδας στο Μιλάνο
Ακολουθώντας ομοσπονδίες από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Γαλλία και τη Σερβία
Αυξάνονται οι επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης
Η γιαγιά τους τα βρήκε αιμόφυρτα στο σπίτι
Η στιγμή που το αεροσκάφος έχασε 14.000 πόδια και όλα άλλαξαν
Ο αδελφός της πριγκίπισσας προχωρά σε μεγάλες αποκαλύψεις
Από τις 12 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα επιχείρηση καταστολής της κοινότητας
Ο πίνακας χαρακτηρίστηκε «woke»
Ο Νετανιάχου έκανε λόγο νωρίτερα για «ήρωες»
Στο στόχαστρο του Κρεμλίνου όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία
Η κλιματική αλλαγή και το Ελ Νίνιο φέρνουν πλημμύρες, ανατιμήσεις και κατάθλιψη
H επιλογή του μάλιστα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο κόμμα
Οι καταγγελίες κακοποίησης «πάγωσαν» την θανάτωση της Κρίστα Πάικ
Η νομική διαμάχη έχει αποκτήσει ακόμη πιο ασυνήθιστες διαστάσεις
ISIS και πολιτοφυλακές οι δύο αστερίσκοι
«Πιστεύουμε ότι επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος», δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.