- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εμβόλιο κορωνοϊού σε νήπια στις ΗΠΑ - Πότε βγαίνει η απόφαση
«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει» προειδοποίησε ο Άντονι Φάουτσι
Στις ΗΠΑ ο εμβολιασμός σε νήπια για κορωνοϊό εξετάζεται, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται τον Ιούνιο. «Απίθανο να εξαλειφθεί η covid», προειδοποίησε ο Φάουτσι.
Στις ΗΠΑ η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα συνεδριάσει τον Ιούνιο για να εξετάσει εάν θα επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer και Moderna για τον κορωνοϊό και στα νήπια από την ηλικία των 6 μηνών.
Η Moderna κατέθεσε την Πέμπτη το αίτημά της στην FDA, ζητώντας να εγκριθεί η χρήση του εμβολίου της για τα παιδιά από την ηλικία των 6 μηνών μέχρι 5 ετών.
Αναμένεται ότι η Pfizer θα καταθέσει το δικό της αίτημα τον Ιούνιο, για ένα εμβόλιο που θα αφορά τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών. Αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι η τελευταία που δεν έχει εμβολιαστεί στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.
Για να εγκριθούν αυτά τα εμβόλια οι ειδικοί θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών που θα υποβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Στη συνέχεια η FDA θα ανακοινώσει την απόφασή της.
Σήμερα η FDA ανέφερε ότι η επιτροπή σκοπεύει να συνεδριάσει στις 8, 21 και 22 Ιουνίου, ωστόσο αυτές οι ημερομηνίες είναι «προσωρινές» και ενδέχεται να αναθεωρηθούν.
Φάουτσι για κορωνοϊό στις ΗΠΑ: «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει»
Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει και είναι απίθανο οι ΗΠΑ να εξαλείψουν ποτέ την Covid-19, όμως θα πρέπει να πασχίσουν να ελέγξουν τον ιό, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι.
Οι αξιωματούχοι του υγειονομικού τομέα ελπίζουν ότι θα βγει η χώρα από την «οξεία πανδημική φάση», όπως την αποκάλεσε ο Φάουτσι, και θα φθάσει σε ένα σημείο όπου ο ιός θα μπορεί να ελεγχθεί.
«Όταν είπα ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε αυτήν την κεραυνοβόλα οξεία φάση, αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία τελείωσε. Σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Εξακολουθούμε να βιώνουμε μια παγκόσμια πανδημία» ξεκαθάρισε.
Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο 7o Φόρουμ Δελφών ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε πει πως ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ καλεί την ηγεσία στην Αβάνα «να ανοίξουν τα μάτια τους»
Νέα προειδοποίηση από τον Ποντίφικα
Οι οικογένειά της απευθύνει συνεχώς εκκλήσεις προς όσους έχουν πληροφορίες για την τύχη της
Οφείλουμε να έχουμε λιτή διατροφή γιατί η φύση «εξαντλείται».
Πιθανή η εκδίκηση επειδή χτύπησε την κόρη και τον εγγονό τους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Δεν τολμούν πλέον να προχωρήσουν πέρα από την Αραβική Θάλασσα», αναφέρει σε αυτό το μήνυμά του
Η υπόθεση επτά μελών της αδελφότητας Chi Phi οδηγείται σε σώμα ενόρκων
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Το Mediapart δημοσίευσε ιδιωτικά μηνύματα που αποδίδει στον ηγέτη της γαλλικής Ακροδεξιάς
Είχε συμμετάσχει σε ραδιοφωνική εκπομπή, καλώντας τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης
Η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή
Καταγγελίες για ποινές - χάδι
Η Ματίλντε Σιρακουζάνο εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να έχει απορρίψει αρκετές προτάσεις
Η προειδοποίηση αφορά το Memorial Hall
Στο στόχαστρο του ο Μπάρακ Ομπάμα
Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο τίτλος της διατηρείται εφ’ όρου ζωής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.