Κοσμος

Τουσκ: Η Γερμανία να δείξει ότι έμαθε από την ιστορία και να στηρίξει την Ουκρανία

Παρέμβαση του πολωνού πολιτικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τουσκ / © EPA/OLIVIER HOSLET
Ντόναλντ Τουσκ / © EPA/OLIVIER HOSLET

Εξαιρετικά επικριτικός απέναντι στη στάση της Γερμανίας στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας φάνηκε ο πολωνός πολιτικός Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρώην πρόεδρος του ευρωπαικού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ άσκησε σφοδρή κριτική μέσω twitter για την επαμφοτερίζουσα στάση της γερμανικής κυβέρνησης αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

«Οι Γερμανοί πρέπει να στηρίξουν την Ουκρανία αν θέλουν να πιστέψουμε ότι πήραν μαθήματα από την ιστορία», έγραψε στο twitter ο πολωνός πολιτικός. Ως γνωστόν η Πολωνία βρίσκεται στην προμετωπίδα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη ότι συνορεύει με την επαπειλούμενη χώρα. 

Ο Τουσκ κινείται στο ίδιο μήκος κύματος όπως ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και νυν μέλος του Renew Europe, Γκι Φερχόφστατ ο οποίος προ ημέρων ζήτησε για μια ακόμα φορά σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Φερχόστατ μάλιστα είχε πει χαρακτηριστικά «Μετά τα όσα πέρασε η χώρα σας κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου προέκυψε μια δημοκρατική Γερμανία. Από αυτή τη Γερμανία θα περίμενα να ηγείται και όχι να σέρνει τα πόδια της». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν τον πόλεμο, από την αρχή της θητείας της τωρινής γερμανικής κυβέρνησης, μίας κυβέρνησης στην οποία ο βασικός κορμός είναι οι Σοσιαλδημοκράτες και στήριγμα οι Πράσινοι, υπήρχαν προσδοκίες ήταν ότι θα τηρήσουν πιο αποφασιστική στάση απέναντι στον Πούτιν και ότι θα έδειχναν μεγαλύτερη προθυμία απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα (κυρίως για τους Πράσινους).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ