Κοσμος

Γκι Φερχόφστατ: Συνεχίζουμε ως Ευρώπη να χαϊδεύουμε τον Πούτιν

«Ακόμα να μάθει η Γερμανία;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
© Carlo BRESSAN
© Carlo BRESSAN

Ο Ευρωβουλευτής του Renew Europe Γκι Φερχόφστατ ζήτησε ακόμα πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία και στον κύκλο του Πούτιν.

Ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και νυν μέλος του Renew Europe, Γκι Φερχόφστατ ζήτησε για μια ακόμα φορά σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με αφορμή το πέμπτο πακέτο κυρώσεων που αφορούσε τις εισαγωγές του άνθρακα ο πρώην Bέλγος πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων «η πραγματικότητα είναι ότι δεν λειτουργoύν και δεν λειτουργήσουν».

«Είναι γελοίο», υποστήριξε ο βέλγος ευρωβουλευτής, ο άνθρακας είναι «μόνο το 3 τοις εκατό των εισαγωγών από τη Ρωσία».

Μιλώντας για την απομάκρυνση επιλεγμένων ρωσικών τραπεζών από το Swift, το παγκόσμιο τραπεζικό δίκτυο, ο Γκι Φερχοφστατ είπε «περισσότερο από το 50 τοις εκατό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας εξακολουθούν να είναι εκτός απαγόρευσης».

Συνεχίζοντας ο βέλγος πολιτικός τόνισε ότι ο κύκλος του Πούτιν δεν έχει πληγεί όσο θα έπρεπε και ότι οι ολιγάρχες χάνουν λίγα χρήματα. «Πρέπει να αντιμετωπίσετε τους 6.000 ανθρώπους γύρω από τον Πούτιν, τους πραγματικούς ανθρώπους που εργάζονται με τον γι αυτόν», είπε ενώπιον της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ζοζέπ Μπορέλ. 

Η πύρινη ομιλία του έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές καθώς προέτρεψε το μπλοκ να επανεξετάσει την τρέχουσα πορεία δράσης του. «Αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να αντιμετωπίσετε», παρακάλεσε ο Φερχοφστατ και πρόσθεσε «ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη στρατηγική σας».

Απευθυνόμενος προς την Γερμανία και τους ευρωβουλευτές της στη συνέχεια είπε «Μετά τα όσα πέρασε η χώρα σας κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου προέκυψε μια δημοκρατική Γερμανία. Από αυτή τη Γερμανία θα περίμενα να ηγείται και όχι να σέρνει τα πόδια της». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ