Κοσμος

Bρετανός βουλευτής: Είμαι τρανς - Ήρθε η ώρα να το αποκαλύψω

Μετά από εκβιασμό που είχε δεχθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανός βουλευτές αποκάλυψε ότι είναι τρανς
Ο βουλευτής Τζέιμι Γουάλις © Getty Images/Ideal Image

Βρετανία: Ο βουλευτής των Συντηρητικών Τζέιμι Γουάλις αποκάλυψε ότι είναι τρανς μετά από απειλές που είχε δεχθεί.

«Είμαι τρανς. Ή για την ακρίβεια, θέλω να γίνω τρανς. Διαγνώσθηκα με δυσφορία φύλου και αισθάνομαι έτσι από πολύ νέος», έγραψε στο Twitter.

Ο 38χρονος βουλευτής από το Μπρίτζεντ της Ουαλίας, που εξελέγη στο κοινοβούλιο το 2019, εκμυστηρεύθηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού από πρόσωπο που συνάντησε στο Διαδίκτυο, τον περασμένο Σεπτέμβριο και ότι αποφάσισε πως ήρθε ο καιρός να αποκαλύψει την αλήθεια. Συγκεκριμένα ο Γουάλις είπε ότι ένας άνδρας αποκάλυψε την σεξουαλική του ταυτότητα στον πατέρα του, έστειλε φωτογραφίες σε άλλα μέλη της οικογένειάς του και ζήτησε 50.000 λίρες με αντάλλαγμα τη σιωπή του.

Πολλοί συντηρητικοί βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τού εξέφρασαν την υποστήριξή τους. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, έγραψε στο Twitter «πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί στην πολιτική», προσθέτοντας: «Αν ένας συντηρητικός βουλευτής είχε πει κάτι τέτοιο όταν εξελέγην εγώ για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, θα είχε δεχθεί παρενόχληση και δεν θα είχε επευφημηθεί και υποστηριχθεί».

Το καθεστώς των διεμφυλικών βρίσκεται στο επίκεντρο πολεμικής στην βρετανική κοινωνία, με τους κυβερνώντες Τόρις να θεωρούν συχνά υπερβολικές τις θέσεις των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

Συνολικά 24 από τους βουλευτές των Τόρις είναι ανοιχτά γκέι ή bisexual - οι περισσότεροι από κάθε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Στις τάξεις των Εργατικών είναι επιπλέον 18 και, συνολικά στη βουλή εξελέγησαν το 2019 περισσότερα από 50 άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ