- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πόλεμος στην Ουκρανία - Οδησσός: Φορτηγό πλοίο βουλιάζει μετά από έκρηξη - Τέσσερις αγνοούμενοι - Πληροφορίες ότι χτυπήθηκε από νάρκη.
Το φορτηγό πλοίο Helt, εσθονικής ιδιοκτησίας, βυθίστηκε σήμερα Πέμπτη (3/3) στα ανοικτά του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού ύστερα από έκρηξη, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του σκάφους.
Δύο μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα, ενώ τέσσερα άλλα δεν έχουν εντοπιστεί, δήλωσε στο Reuters ο Ίγκορ Ίλβες, γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχείρισης Vista Shipping Agency, με έδρα το Ταλίν.
«Το σκάφος τελικά βυθίστηκε», είπε ο Ίλβες. «Δύο από τα μέλη του πληρώματος είναι σε λέμβο στη θάλασσα και τέσσερα άλλα αγνοούνται. Δεν γνωρίζω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή».
Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας υποστήριξε ότι το σκάφος ίσως χτυπήθηκε από νάρκη.
Σύμφωνα με την DailyMail, o ουκρανικός στρατός είπε ότι το ρωσικό ναυτικό ανάγκασε το Helt να εισέλθει σε μια επικίνδυνη ζώνη της Μαύρης Θάλασσας για να καλύψει την κίνηση των δικών του πολεμικών πλοίων. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν: «Για την ασφάλεια της πολιτικής ναυσιπλοΐας, το Πολεμικό Ναυτικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκλεισε τη ναυσιπλοΐα στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει τις τακτικές των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ζωές αμάχων».
Η βύθιση του Helt έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου ένα φορτηγό πλοίο ιδιοκτησίας Μπαγκλαντές χτυπήθηκε από πύραυλο ή βόμβα στο λιμάνι Olvia της Μαύρης Θάλασσας, σκοτώνοντας ένα από τα μέλη του πληρώματος του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.