Κοσμος

Ουκρανία: Η Βρετανία κλείνει τα λιμάνια στα ρωσικά πλοία

Νέες κυρώσεις από το Λονδίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βρετανία δεν επιτρέπει σε ρωσικά πλοία να προσεγγίζουν τα λιμάνια της
Η Βρετανία δεν επιτρέπει σε ρωσικά πλοία να προσεγγίζουν τα λιμάνια της © Pixabay

Η Βρετανία κλείνει τα λιμάνια της στα ρωσικά πλοία, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η Βρετανία διέταξε σήμερα Δευτέρα (28.02) τα λιμάνια της χώρας να μπλοκάρουν κάθε πλοίο που φέρει ρωσική σημαία ή πιστεύεται ότι είναι νηολογημένο, ανήκει ή ελέγχεται από οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με τη Ρωσία. Η Βρετανία αυξάνει την πίεση προς τη Μόσχα, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανέφερε σε επιστολή του προς όλα τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου ότι προετοιμάζονται περαιτέρω λεπτομερείς κυρώσεις κατά της ρωσικής ναυτιλίας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο ναυτιλιακός κλάδος είναι θεμελιώδης για το διεθνές εμπόριο και πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας στον περιορισμό των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας και να λογοδοτήσει η ρωσική κυβέρνηση» ανέφερε στην επιστολή που αναρτήθηκε στο Twitter.

Ο Σαπς είπε ότι στα ρωσικά πλοία δεν επιτρέπεται πλέον ο ελλιμενισμός στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι οποιοδήποτε σκάφος πιστεύεται ότι ανήκει, ελέγχεται, ναυλώνεται ή λειτουργεί από οποιοδήποτε άτομο που συνδέεται με τη Ρωσία θα πρέπει να του αποκλείεται η είσοδος.

Οποιοδήποτε πλοίο που εκμεταλλεύεται ένα «κατονομαζόμενο άτομο» ή οποιοδήποτε πλοίο που φέρει τη ρωσική σημαία ή είναι νηολογημένο στη Ρωσία πρέπει επίσης να αποκλειστεί.

«Θα επιδιώξουμε να υποστηρίξουμε τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου στον εντοπισμό ρωσικών πλοίων εντός του πεδίου εφαρμογής των παραπάνω και θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τα σχετικά λιμάνια όταν εντοπίζουμε πλοία που προορίζονται για λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των παραπάνω», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 
Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 

Όσοι στο εσωτερικό των δύο πλευρών αλλά και στη διεθνή κοινότητα εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια έντιμη διευθέτηση του παλαιστινιακού δεν πρέπει να πιαστούν στην παγίδα των ακραίων φωνών

Ο θάνατος του Ραϊσί, το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και οι χώρες-παρίες της Μέσης Ανατολής
Ο θάνατος του Ραϊσί, το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και οι χώρες-παρίες της Μέσης Ανατολής

Ο υπεσυντηρητισμός του Ραϊσί, ο φανατικός αντιδυτικισμός του και η απόφασή του να προτάξει τις σχέσεις του Ιράν με την Κίνα και τη Ρωσία θα οδηγούσαν την Τεχεράνη σε ακόμη μεγαλύτερη ρήξη με τη Δύση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.