Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο χάρτης με τις πολεμικές επιχειρήσεις

Υπό πολιορκία το Κίεβο, βομβαρδισμοί σε Χάρκοβο, Μαριούπολη και Μελιτόπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xartis-oukrania-polemos.jpg

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Ο χάρτης με τους βομβαρδισμούς, τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις συγκρούσεις, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή.

Στην Ουκρανία ο πόλεμος μαίνεται, με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας να δίνει στη δημοσιότητα τον χάρτη με τις τελευταίες κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων. Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα (28.02) στη Λευκορωσία ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στο Χάρκοβο σημειώθηκαν βομβαρδισμοί σε κατοικημένες περιοχές, όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι και επιβεβαιώνεται από βίντεο και εικόνες στα social media.

Ο χάρτης για τον πόλεμο στην Ουκρανία που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας δείχνει ότι ο ρωσικός στρατός επιχειρεί μεταξύ άλλων:

  • Στο Κίεβο, στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας
  • στην Οδησσό
  • τη Χερσώνα
  • το Ντνίπρο
  • τη Μαριούπολη,
  • τη Μελιτόπολη και τη
  • Ζαπορίζια.

Την ίδια στιγμή Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις, καθώς ο ουκρανικός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και η προέλαση είναι πιο αργή από τον αρχικό σχεδιασμό του Κρεμλίνου.

«Αναμένουμε ότι θα θελήσουν να συνεχίσουν να κινούνται προς την πόλη και θα προσπαθήσουν να την περικυκλώσουν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Οι όροι που θέτει ο Πούτιν για να σταματήσει η εισβολή

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι ζητεί ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία:

  • Την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους,
  • την «αποναζιστικοποίηση» της ουκρανικής κυβέρνησης και
  • ένα «ουδέτερο καθεστώς» του Κιέβου. 

Ο Πούτιν ζήτησε «την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και της αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του» ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευθέτηση, δήλωσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στους δύο αρχηγούς κρατών.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη o Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ