Κοσμος

Ουκρανία: «Σε κατοικημένες περιοχές οι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο»

Την ώρα που οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε εξέλιξη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία - Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο
Πόλεμος στην Ουκρανία - Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο © EPA/SERGEY DOLZHENKO

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο - Τουλάχιστον 11 οι νεκροί.

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου στα σύνορα με τη Λευκορωσία, οι Ρώσοι προχωρούσαν σε σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία.

«Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από πυραυλικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο το πρωί», επιβεβαίωσε  ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Αντον Χερασένκο.

«Το Χάρκοβο υπέστη μόλις μαζικό βομβαρδισμό από Grad (πύραυλοι). Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν», ανέφερε σε  ανάρτησή του στο Facebook.

 

 

Από την πλευρά του, ο τοπικός περιφερειάρχης έκανε λόγο για 11 νεκρούς, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για «δεκάδες νεκρούς».

«Ο ρωσικός εχθρός βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές», έγραψε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εξαιτίας αυτών των βομβαρδισμών, που συνεχίζονται ακόμη, δεν μπορούμε να καλέσουμε τις υπηρεσίες διάσωσης (...) Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες», πρόσθεσε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο από τις πρωινές επίθεση στο Χάρκοβο

Σε αναρτήσεις στο Τwitter, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, γίνεται λόγος για μπαράζ βομβαρδισμών κοντά σε αγορά, σε σημείο που υπήρχε άμαχος πληθυσμός. Σε άλλη ανάρτηση υπάρχει αναφορά και βίντεο πως ρωσική οβίδα έπληξε εργοστάσιο με παιδικά ρούχα στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα το κτίριο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ