Κοσμος

Πόλεμος-Ουκρανία: «Δεκάδες νεκροί από μαζικά πυρά στο Χάρκοβο»

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρκοβο - Καπνοί στην ευρύτερη περιοχή μετά από επιθέσεις ρωσικών δυνάμεων
Χάρκοβο © Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί από μαζικά πυρά στο Χάρκοβο - Λόγο για επιδρομές με ρουκέτες κάνει το ΥΠΕΣ της Ουκρανίας.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε επιδρομές με ρουκέτες από τις ρωσικές δυνάμεις στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2), όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Herashchenko, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Το Χάρκοβο μόλις δέχθηκε μαζικά πυρά από γκραντ (ρουκέτες). Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες». 

 

 

 

 

 

 

Πόλεμος στην Ουκρανία-ΟΗΕ: Τουλάχιστον 102 άμαχοι έχουν σκοτωθεί

Τουλάχιστον 102 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την Πέμπτη όταν ξεκίνησε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα, ενώ άλλοι 304 έχουν τραυματιστεί, αν και οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται ότι είναι «σημαντικά υψηλότεροι», δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη η Μπατσελέτ επεσήμανε: «Οι περισσότεροι από αυτούς τους αμάχους σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα μεγάλης ακτίνας δράσης, περιλαμβανομένων βλημάτων βαρέος πυροβολικού και συστημάτων εκτόξευσης ρουκετών αλλά και αεροπορικές επιδρομές. Οι πραγματικοί αριθμοί φοβάμαι ότι είναι σημαντικά μεγαλύτεροι».

Εξάλλου περίπου 422.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, ενώ πολλές χιλιάδες είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, τόνισε η Μπατσελέτ.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ