Κοσμος

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών

Eπιστρέφουν σε Κίεβο και Μόσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευκορωσία-Ρωσία-Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών
Διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας © ΕPA Pool

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία.

Οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες στην περιοχή του Γομέλ της Λευκορωσίας, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κατάστασης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ria επικαλείται Ουκρανό αξιωματούχο να λέει ότι και οι δύο πλευρές θα επιστρέψουν στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους για περαιτέρω διαβουλεύσεις, πριν συμμετάσχουν σε δεύτερο γύρο συνομιλιών.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα ήταν «πολύ δύσκολες», δήλωσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Ο Ποντόλιακ χαρακτήρισε τη ρωσική πλευρά ως «εξαιρετικά προκατειλημμένη».

«Η συνάντηση έχει στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων», δήλωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Όπως μεταφέρει το Λευκορωσικό πρακτορείο Belta οι δυο πλευρές σχεδιάζουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Η Μόσχα εκπροσωπήθηκε από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

Την ώρα που οι συνομιλίες διεξάγονταν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ