- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών
Eπιστρέφουν σε Κίεβο και Μόσχα
Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας στη Λευκορωσία.
Οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες στην περιοχή του Γομέλ της Λευκορωσίας, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κατάστασης.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ria επικαλείται Ουκρανό αξιωματούχο να λέει ότι και οι δύο πλευρές θα επιστρέψουν στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους για περαιτέρω διαβουλεύσεις, πριν συμμετάσχουν σε δεύτερο γύρο συνομιλιών.
Οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα ήταν «πολύ δύσκολες», δήλωσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
Ο Ποντόλιακ χαρακτήρισε τη ρωσική πλευρά ως «εξαιρετικά προκατειλημμένη».
«Η συνάντηση έχει στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων», δήλωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.
Όπως μεταφέρει το Λευκορωσικό πρακτορείο Belta οι δυο πλευρές σχεδιάζουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.
H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.
Η Μόσχα εκπροσωπήθηκε από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.
Την ώρα που οι συνομιλίες διεξάγονταν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.