Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Κιέβου - Μόσχας

Μετά τη διακοπή της Δευτέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τις συνομιλίες Ουκρανίας- Ρωσίας
Στιγμιότυπο από τις συνομιλίες Ουκρανίας- Ρωσίας © ΕPA Pool

Ρωσο - ουκρανικός πόλεμος: Ξεκίνησαν οι νέες διαπραγματεύσεις Κιέβου – Μόσχας. Τι ανέφερε Ουκρανός διαπραγματευτής.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται ξεκίνησαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Κιέβου.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας και διαπραγματευτή, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, οι δύο πλευρές ξεκίνησαν τις συνομιλίες τους την Τρίτη μετά τη διακοπή της Δευτέρας.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Ξεκίνησαν και πάλι οι διαβουλεύσεις για την κύρια πλατφόρμα των διαπραγματεύσεων. Γενικά θέματα κανονιστικών ρυθμίσεων, κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας», ανέφερε στο Twitter ο Ποντόλιακ.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είτε θα υπάρξει συμφωνία, είτε νέα ρωσική επίθεση»

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι», δήλωσε νωρίτερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, διευκρινίζοντας ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία στις συνομιλίες με τη Ρωσία είτε νέα ρωσική επίθεση.

«Βρισκόμαστε σε έναν σταυροδρόμι. Είτε θα συμφωνήσουμε στις τρέχουσες συνομιλίες είτε οι Ρώσοι θα κάνουν μια δεύτερη απόπειρα (επίθεσης) και τότε θα υπάρξουν ξανά συνομιλίες», είπε ο Ολέκσι Αρεστόβιτς.

Την ίδια ώρα η Ουκρανία ελπίζει να ανοίξει 9 ανθρωπιστικούς διαδρόμους σήμερα για να απομακρύνει αμάχους. Επιπλέον θα προσπαθήσει να παραδώσει ανθρωπιστικές προμήθειες στη Μαριούπολη.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Σούμι, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι η απομάκρυνση αμάχων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην περιοχή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ