Κοσμος

Tεράστια Έκρηξη στο Κίεβο - Πληροφορίες για χτύπημα με πύραυλο

Στα καταφύγια οι κάτοικοι της πόλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη στο Κίεβο - ηχούν οι σειρήνες για αεροπορική επιδρομή
Kίεβο © Getty Images/Ideal Image

Από το Κίεβο έρχονται στη δημοσιότητα πλάνα από μια τεράστια έκρηξη λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Λίγη μόλις ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στα σύνορα με τη Λευκορωσία, ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται στο Κίεβο ενώ δεν σταματούν να ηχούν και σειρήνες πολέμου.

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για πολλαπλές μεγάλες εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 18:40 περίπου στα ανατολικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα, οι σειρήνες ξεκίνησαν να ηχούν. Το ίδιο Μέσο αναφέρει ότι ήταν οι μεγαλύτερες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Μπρόβαρι, στο ανατολικό Κίεβο.

 

 

Tην ίδια ώρα, δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων. Τοκομβόι αυτό, στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου Αντόνοφ, περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και συνεχίζει να κινείται νότια, προς το Κίεβο.

Με φόντο τα παραπάνω ένας Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές, επειδή έχουν απογοητευτεί με την αργή έως τώρα προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Αναμένουμε ότι θα θελήσουν να συνεχίσουν να κινούνται προς την πόλη και θα προσπαθήσουν να την περικυκλώσουν τις επόμενες ημέρες» ανέφερε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου.

LIVE Camera View From Kiev/Kyiv Ukraine During Russian Invasion

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ