Κοσμος

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στη Μόσχα

Τι δήλωσε λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας
Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας © EPA/Zsolt Czegledi

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Μήνυμα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του έστειλε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Τις θέσεις της Ουκρανίας, λίγο πριν την έναρξη  των συνομιλιών με τη Ρωσία, έκανε γνωστές ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη Μόσχα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον συναγερμό στον οποίο τέθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις αποτροπής των πυρηνικών ως μια απόπειρα άσκησης «πίεσης».

«Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα εκατοστό της επικράτειάς μας», διαβεβαίωσε ο Κουλέμπα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έχουν προβλεφθεί με τη Μόσχα στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, ο Κουλέμπα διαβεβαίωσε ότι οι Ουκρανοί πηγαίνουν εκεί «για να ακούσουν όσα έχει να πει η Ρωσία».

«Επομένως, αυτό που είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε είναι ο τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος και να μπει ένα τέλος στην κατοχή των εδαφών μας», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής πυρηνικών της Ρωσίας σε συναγερμό σήμερα είναι μια «απόπειρα να ζητήσει περισσότερα και να ασκήσει πίεση στην ουκρανική αντιπροσωπεία».

Η περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου «θα είναι μια καταστροφή για τον κόσμο», όμως αυτή η απειλή «δεν θα μας σπάσει», κατέληξε ο Κουλέμπα.

Το μήνυμα του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών (στα Αγγλικά)

Dmytro Kuleba briefs international press on the ongoing Russian invasion of Ukraine

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ