- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό σταμάτησε φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία στο αγγλικό κανάλι με προορισμό τη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης.
Οι Γάλλοι αξιωματούχοι είπαν στο BBC ότι το πλοίο έπρεπε να σταματήσει σύμφωνα με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ και τόνισαν ότι κατευθύνεται στο βόρειο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer.
«Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο μήκους 127 μέτρων που ονομάζεται «Baltic Leader» που μεταφέρει αυτοκίνητα αναχαιτίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μάγχη και συνόδευσε στο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer στη Βόρεια Γαλλία», δήλωσε ο αξιωματούχος.
«Μεταφέρθηκε στο γαλλικό λιμάνι μετά από αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης επειδή υπάρχει υποψία ότι ανήκει σε εταιρεία που στοχεύει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας. Οι γαλλικές συνοριακές δυνάμεις ερευνούν αυτήν τη στιγμή το φορτηγό πλοίο. Το πλήρωμα του "Baltic Leader" έχει συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία ζητά εξηγήσεις από τις γαλλικές αρχές σχετικά με την κατάσχεση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
ΕΕ: Σε ισχύ το δεύτερο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας
Ως γνωστόν σε ισχύ τίθεται το δεύτερο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα αναρτήθηκαν στην εφημερίδα της ΕΕ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά και για επιπλέον δέσμη ατομικών και οικονομικών μέτρων που θα καλύπτει επίσης τη Λευκορωσία για συμμετοχή στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση που διεξήγαγε η Ρωσική Ομοσπονδία κατά της Ουκρανίας, αναφέρει το Συμβούλιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.