Κοσμος

Oι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν σύμπλεγμα κατοικιών στο Κίεβο

Παρότι ο Λαβρόφ διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει επίθεση σε αμάχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιεβο
Μάχες στο Κίεβο- Πολυκατοικία © ΕPA Pool

Παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις των Ρώσων χτυπήθηκε σήμερα σύμπλεγμα κατοικιών στο Κίεβο με τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών να είναι άγνωστος.

Ένα κτίριο κατοικιών στη λεωφόρο Lobanovsky 6,  κοντά στο δεύτερο αεροδρόμιο του Κιέβου χτυπήθηκε από πυραύλους ή ρουκέτες (ενδεχομένως) τα ξημερώματα του Σαββάτου, με εικόνες από το σημείο να δείχνουν μεγάλη καταστροφή. Οι εξωτερικοί τοίχοι αρκετών διαμερισμάτων φαίνονται εξ κατεστραμμένοι οι εσωτερικοί χώροι μαυρισμένοι και τα συντρίμμια κρέμονται.

 

 

 

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο, αλλά ο βαθμός των θυμάτων είναι άγνωστος», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.  Σε αναφορά του Reuters που επικαλείται σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών, δεν υπήρξαν θάνατοι στην πολυκατοικία που φέρεται να χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο.

Σε ένα tweet το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα μοιράστηκε μια φωτογραφία του κατεστραμμένου κτιρίου. «Το Κίεβο, η υπέροχη, ειρηνική πόλη μας, επέζησε άλλη μια νύχτα κάτω από επιθέσεις ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, πυραύλων», έγραψε. «Απαιτώ από τον κόσμο: απομονώστε πλήρως τη Ρωσία, εκδιώξτε τους πρεσβευτές, εμπάργκο πετρελαίου, καταστρέψτε την οικονομία της. Σταματήστε τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου!»

 


Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει κατηγορήσει την Ρωσία ότι στοχεύει πολίτες, παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Οι Ρώσοι λένε ότι δεν χτυπούν πολιτικούς στόχους, αλλά 33 τοποθεσίες αμάχων έχουν χτυπηθεί τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε χθες ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Βαντίμ Ντενισένκο στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ