- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
O πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν παραιτήθηκε από τα διοικητικά συμβούλια δυο ρωσικών εταιρειών στα οποία ήταν μέλος.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τα διοικητικά συμβούλια δύο ρωσικών εταιρειών, ακολουθώντας τα παραδείγματα άλλων δυτικών ηγετών.
Ο Φιγιόν, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2017 στη Γαλλία, διορίστηκε ως ανεξάρτητος διευθυντής στη ρωσική πετροχημική εταιρεία Sibur τον Δεκέμβριο του 2021 και συμμετείχε παράλληλα στο διοικητικό συμβούλιο του κρατικά ελεγχόμενου πετρελαϊκού ομίλου Zarubezhneft από τον περασμένο Ιούλιο.
«Ο πόλεμος επέστρεψε στην καρδιά της Ευρώπης», είπε ο Φιγιόν προσθέτοντας ότι ήταν «μια συλλογική αποτυχία, αλλά εντός της ιεραρχίας των ευθυνών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μόνος ένοχος που ξεκίνησε μια σύγκρουση που θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί».
«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω στα διοικητικά συμβούλια των ρωσικών εταιρειών Zarubeshneft και Sibur», έγραψε ο Φιγιόν.
Η αποχώρηση του Φιγιόν έρχεται μετά την παραίτηση των πρώην πρωθυπουργών της Ιταλίας και της Φινλανδίας και αρκετών άλλων υψηλού προφίλ πρώην πολιτικών προσωπικοτήτων από διευθυντικές θέσεις σε ρωσικές εταιρείες την Πέμπτη. Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα θέση στην Gazprom δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Sanrio διέκοψε τη συνεργασία της με την ιαπωνική σειρά «Vivant»
Μια νέα παράσταση αναβιώνει τις διάσημες αποδράσεις του
Συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη
«Αν οι εχθροί μάς επιτεθούν ξανά, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει η σύγκρουση»
Πολιτική «θύελλα» στην καρδιά της Ε.Ε.
70.000 αστυνομικοί επί ποδός
Οι εξεγέρσεις εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος, η ρωσική εισβολή στην Ουγγαρία και η αρχή της αμφιβολίας για τη διεθνή αριστερά
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη Δικαιοσύνη
Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν διαδικτυακά μηνύματα που προτρέπουν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών και πολιτών σε ευρωπαϊκές χώρες
Διαπραγματεύσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας - Οι πιέσεις της Αθήνας και οι αντιδράσεις
Ασθενείς κινδυνεύουν με μόνιμη τύφλωση
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εύθραυστη κυβέρνηση μειοψηφίας: Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι
Αυξημένη καταγράφεται η συμμετοχή των Δημοκρατικών, των Αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων
Το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με ειδικούς
Τα «αγκάθια» που προκαλούν κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν ήθελαν να εμφανιστούν δίπλα στον ρώσο ΥΠΕΞ
«Δεν υπάρχει μία στιγμή που να μην αισθάνομαι πόνο»
Η ανακοίνωση του Βατικανού
Εξοργισμένοι οι γονείς - Φόβοι για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.