- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν παραιτήθηκε από τα διοικητικά συμβούλια δυο ρωσικών εταιρειών στα οποία ήταν μέλος.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τα διοικητικά συμβούλια δύο ρωσικών εταιρειών, ακολουθώντας τα παραδείγματα άλλων δυτικών ηγετών.
Ο Φιγιόν, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2017 στη Γαλλία, διορίστηκε ως ανεξάρτητος διευθυντής στη ρωσική πετροχημική εταιρεία Sibur τον Δεκέμβριο του 2021 και συμμετείχε παράλληλα στο διοικητικό συμβούλιο του κρατικά ελεγχόμενου πετρελαϊκού ομίλου Zarubezhneft από τον περασμένο Ιούλιο.
«Ο πόλεμος επέστρεψε στην καρδιά της Ευρώπης», είπε ο Φιγιόν προσθέτοντας ότι ήταν «μια συλλογική αποτυχία, αλλά εντός της ιεραρχίας των ευθυνών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μόνος ένοχος που ξεκίνησε μια σύγκρουση που θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί».
«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορώ να συνεχίσω να συμμετέχω στα διοικητικά συμβούλια των ρωσικών εταιρειών Zarubeshneft και Sibur», έγραψε ο Φιγιόν.
Η αποχώρηση του Φιγιόν έρχεται μετά την παραίτηση των πρώην πρωθυπουργών της Ιταλίας και της Φινλανδίας και αρκετών άλλων υψηλού προφίλ πρώην πολιτικών προσωπικοτήτων από διευθυντικές θέσεις σε ρωσικές εταιρείες την Πέμπτη. Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα θέση στην Gazprom δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.